Συνάντηση Μητσοτάκη – Στάρμερ: Η ατζέντα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σήμερα, Τρίτη (3/12) και ώρα 12:45 ώρα Ελλάδας (10.45, ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Κιρ Στάρμερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο πλευρών αποτελεί ευκαιρία για την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα, Τρίτη (3/12) και ώρα 12:45 ώρα Ελλάδας (10.45, ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Κιρ Στάρμερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο πλευρών αποτελεί ευκαιρία για την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Η ατζέντα των συνομιλιών

Κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό κάνουν λόγο για μία συνάντηση που αποτελεί ευκαιρία αναβάθμισης των διμερών σχέσεων της Αθήνας με το Λονδίνο.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα «τεστ» που θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα σκηνικό κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, με το βλέμμα να είναι εστιασμένο κατά κύριο λόγο στο Ουκρανικό.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυρ Στάρμερ αναμένεται ότι θα θέσουν επί τάπητος, πέραν του ουκρανικού, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις βρετανικές σχέσεις, το προσφυγικό μεταναστευτικό, καθώς και τον συντονισμό των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη διετία 2025 2026.

Έμφαση επίσης αναμένεται να δοθεί στη συνεργασία στους τομείς της Ναυτιλίας, της έρευνας, της καινοτομίας και του Τουρισμού.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Κυριάκος Μητσοτάκης και κυρ Στάρμερ αναμένεται ότι θα συζητήσουν και το μείζον ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα διαρκές αίτημα το οποίο συζητείται με το Βρετανικό Μουσείο.

Σημειώνεται πως το θέμα ετέθη και στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από το πλαίσιο της διεκδίκησης, ειδικά στο θέμα της κυριότητας.

«Είναι ένα διαρκές αίτημα, που συνεχίζουμε να το προβάλουμε. Είναι μία διαδικασία με το Βρετανικό Μουσείο. Προφανώς θα είναι ένα από τα θέματα στη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του. Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Είναι ένα διμερές θέμα με το Βρετανικό Μουσείο», σχολίασε και τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα υποχωρήσει στο πλαίσιο της διεκδίκησης, ειδικά στο θέμα της κυριότητας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.