Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τα Ναυαρίνεια 2024

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σας προσκαλεί στα Ναυαρίνεια 2024, στην Πύλο. Μία εκδήλωση που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα, για να τιμηθεί η 20η Οκτωβρίου του 1827, μια ημέρα ορόσημο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας! Οι τριήμερες εκδηλώσεις της 197ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου 2024 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σας προσκαλεί στα Ναυαρίνεια 2024, στην Πύλο.
Μία εκδήλωση που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα, για να τιμηθεί η 20η Οκτωβρίου του 1827, μια ημέρα ορόσημο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας!

Οι τριήμερες εκδηλώσεις της 197ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου 2024 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. με συναυλία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην Πύλο.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Γιάλοβας θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση υπέρ θανόντων από θέρμες κατά την περίοδο 1828-1832. Επίσης, στις 13:15 της ίδιας ημέρας θα γίνει η άφιξη της ασημένιας ληκύθου με την ταριχευμένη καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και του Σταυρού του πλοίου του στην Οικία Τσικλητήρα για λαϊκό προσκύνημα. Το βράδυ στις 8 μ.μ θα δώσει συναυλία στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκδηλώσεις την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν στις 09:30 π.μ. με την έπαρση των σημαιών, στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσει η Τέλεση της Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου και θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη της Πύλου.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τη συμπλήρωση των 197 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία θα κορυφωθούν στις 8 μ.μ. με την φαντασμαγορική αναπαράσταση της Ναυμαχία του Ναυαρίνου στην παραλιακή ζώνη της Πύλου!

Διοργάνωση εκδηλώσεων: Δήμος Πύλου-Νέστορος, Περιφέρεια Πελοποννήσου

The post Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τα Ναυαρίνεια 2024 appeared first on Pylos.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος