Παραμένει κλειστός ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου λόγω κατολισθήσεων μέχρι νεωτέρας

Το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, κλιμάκιο εκτίμησης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) παρουσία του Διευθυντή κ. Νικόλαου Νικολάου, των Δημάρχων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων, κ.κ. Γιώργου Γκιώνη και Παναγιώτη Μαργέτη αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρη Πέρρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, κλιμάκιο εκτίμησης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) παρουσία του Διευθυντή κ. Νικόλαου Νικολάου, των Δημάρχων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων, κ.κ. Γιώργου Γκιώνη και Παναγιώτη Μαργέτη αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρη Πέρρα, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Δημήτρη Βόρδου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Αναστάσιου Γκιολή και του Προέδρου Δ.Κ. Πισίων κ. Δημήτρη Λάμπρου, επισκέφτηκε το σημείο του δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου όπου έχουν καταπέσει βράχια και πέτρες από το βουνό διαρρηγνύοντας τα προστατευτικά μεταλλικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί.

Σκοπός της επίσκεψης, έπειτα από πρόσκληση των δύο Δήμων, ήταν η εκτίμηση επικινδυνότητας της υφιστάμενης κατάστασης και της εξέλιξης του φαινομένου. Ο Διευθυντής της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει την έκθεσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα –το πιθανότερο στο τέλος της εβδομάδας – και θα την παραδώσει στους Δημάρχους Μεγαρέων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων καθώς και στις δύο Περιφέρειες, Δυτικής Αττικής και Πελοποννήσου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Σε συνέχεια του κατολισθητικού φαινομένου, ύστερα από Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασία κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, η Δημοτική Κοινότητα Πισίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΑΔΑ: 97Β246ΝΠΙΘ-ΨΣ5), για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν για έναν μήνα, ήτοι έως την 26η Απριλίου 2024.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης, μετά την αυτοψία του κ. Νικολάου και ομάδας μελών της ΕΑΓΜΕ δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου διενεργείται επιτόπια έρευνα και έρευνα με τη χρήση drone, για να ελέγξουμε την εξέλιξη του φαινομένου και να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο Μεγαρέων, τις δύο Περιφέρειες και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη και άκρως επικίνδυνη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος, με μεγάλη ασφάλεια και όσο το δυνατόν γρηγορότερα».


Γραφείο Τύπου

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος