ΠΑΤΡΑ: Τρία παιδιά “στα αζήτητα” εδώ και 48 ώρες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μεγαλύτερο τεσσάρων ετών, το μεσαίο ενός και το μικρό ένα βρέφος πέντε μηνών, εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο δρόμο – Βρίσκονται στο Καραμανδάνειο και δεν μιλούν, ενώ δεν τα έχει αναζητήσει κανείς…

Ένα απίστευτο περιστατικό συνταράσσει εδώ και δύο ημέρες την τοπική κοινωνία της Πάτρας, όπου εντοπίστηκαν να περπατούν αγκαλιασμένα δύο νήπια και ένα μωρό, χωρίς να τα έχει αναζητήσει κανείς μέχρι τώρα!

Τα παιδιά εντοπίστηκαν την Δευτέρα εγκαταλελειμμένα στην περιοχή απέναντι από το 409 της Πάτρας, να περιφέρονται χωρίς τη συνοδεία κάποιου ενήλικα. Την εικόνα αυτή διαπίστωσαν οι περίοικοι ακόμη και μετά από αρκετή ώρα να παραμένει αμετάβλητη, με τα νήπια να κινούνται ακόμη και στα όρια του δρόμου. Το γεγονός αναφέρθηκε στις αρχές, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

Τα παιδιά, και τα τρία κοριτσάκια, μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Η καταγωγή τους δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο εκτιμάται πως προέρχονται από οικογένεια Ρομά ή αλλοδαπών, καθώς γιατροί και νοσηλευτές τους μιλούν -κυρίως στο μεγαλύτερο που είναι περίπου 4 χρονών- αλλά δεν ανταποκρίνονται, σαν να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα.

Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ενώ επί τόπου κλήθηκαν και στελέχη του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Πατρών.

Το θετικό είναι πως τα παιδιά δεν έχουν στο σώμα τους κάποια σημάδια κακοποίησης και είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιώργος Κροκιδάς μίλησε στο για το περιστατικό και είπε ότι η κατάστασή τους είναι γενικά καλή, φορούν φόρμες και είναι καθαρά, περιποιημένα, αλλά τρομαγμένα.

thebest.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Κεραμέως στο ΣΚΑΪ: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη, και ανησυχητική

Στην αποδόμηση της πρότασης Ανδρουλάκη με βάση τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς εργασίας προέβη κατά τη συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως. «Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία μου έχει δει ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτή σε προτάσεις της αντιπολίτευσης. Τα νομοσχέδια που φέρνω στη Βουλή έχουν ενσωματώσει

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 4 Μαίου έως 8 Μαίου

Κατά την περίοδο 4 Μαίου έως 8 Μαίου, θα καταβληθούν 91.703.000 ευρώ σε 107.160 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 7 Μαίου  θα καταβληθούν 14.703.000 ευρώ σε 30.710  δικαιούχους για παροχές σε χρήμα. Από τις 4 Μαίου έως τις 8 Μαίου θα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ