Ποιες υπηρεσίες γίνονται πιο φθηνές από 1-1-2017

Μπορεί το «κύμα» αυξήσεων που έρχεται από την Πρωτοχρονιά του 2017, σε ορισμένα προϊόντα, λόγω αυξήσεων των έμμεσων φόρων, να απειλεί να «τινάξει» τους ατομικούς ή οικογενειακούς προϋπολογισμούς, όμως το… αντιστάθμισμα φέρνει μικρότερες δαπάνες σε δύο υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί το «κύμα» αυξήσεων που έρχεται από την Πρωτοχρονιά του 2017, σε ορισμένα προϊόντα, λόγω αυξήσεων των έμμεσων φόρων, να απειλεί να «τινάξει» τους ατομικούς ή οικογενειακούς προϋπολογισμούς, όμως το… αντιστάθμισμα φέρνει μικρότερες δαπάνες σε δύο υπηρεσίες.

Αυτές είναι:

1. Ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό και την είσοδο εναλλακτικών παικτών πέρα από την ΔΕΗ αλλά για εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής). Η εφαρμογή της απόφασης ενεργοποιείται από 1 Ιανουαρίου. Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

2. Τέλος περιαγωγής: Μπορεί να μην αφορά αρκετούς – μόνο όσους ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. – και να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2017 αλλά κάθε μείωση, πόσο μάλλον όταν εδώ έχουμε να κάνουμε με κατάργηση, είναι μία καλή είδηση, πράγμα σπάνιο στις ημέρες μας, και πρέπει να υπενθυμίζεται.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης