κ.Γεννηματά: Η “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO”, η εθνική συνεννόηση και ο Ντόναλντ Τραμπ (video)

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της 1ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO" συνοδευόμενη από τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, βουλευτή Αχαϊας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της 1ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” συνοδευόμενη από τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, βουλευτή Αχαϊας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/YD21mJ4WDy0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σε δηλώσεις της στην κάμερα του pna.gr η κα.Γεννηματά αναφερόμενη αρχικά στην προσπάθεια των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου για την διοργάνωση της “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” τόνισε: “Η έκθεση αυτή είναι παράδειγμα. Ανοίγει δρόμους. Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Απέδειξαν σήμερα ότι μπορούν να ενωθούν για έναν κοινό στόχο, που είναι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου, η πρόοδος, η ευημερία και η παραγωγή νέου εθνικού πλούτου, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να έχουμε και την αναδιανομή του”, ενώ συμπλήρωσε: “Μπροστά σε αυτή την κοινή προσπάθεια και την αγωνία τόσων ανθρώπων, δεν έχουν δικαίωμα οι πολιτικές δυνάμεις να βάζουν πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό. Η λογική του φύγε εσύ να έρθω εγώ, για να γίνω και εγώ πρωθυπουργός έχει τελειώσει για την χώρα.

Δεν έχουμε το δικαίωμα, να μην εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το δικαίωμα, να μείνουν στη χώρα τους. Δεν μπορούμε, να βαδίζουμε άλλο με αντιπαράθεση, διχασμό και ταξικό πόλεμο. Πρέπει να καταστρώσουμε ένα εθνικό σχέδιο, να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και να γίνουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά δεν μπορούν, να γίνουν από ένα κόμμα. Απαιτούν εθνική συνεννόηση”.

Τέλος κληθείσα να σχολιάσει την εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ δήλωσε: “Δηλώνουμε σοκαρισμένοι αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει επιτέλους οι προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου – όχι μόνο της Ευρώπης – να αφυπνιστούν και να δείξουν ότι είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε συγκρούσεις και ανατροπές με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που αυτή τη στιγμή ελέγχει κράτη και λαούς. Πρέπει να μπορέσει ξανά η πολιτική να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο κέντρο των πολιτικών μας επιλογών. Αν δεν το κάνουμε αυτό, όλοι όσοι γνωρίζουν σήμερα την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό και τη φτώχεια θα είναι ευάλωτοι στο λαϊκισμό και σε τέτοιο είδους υποτιθέμενες λύσεις, που αποδεικνύεται πολύ γρήγορα, πως στην ουσία δεν αποτελούν λύσεις αλλά βαθαίνουν τα προβλήματα”.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης