ΠΟΥ: Ψυχική διαταραχή η εξάρτηση από τα video games

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε στην τελευταία έκδοση των παθήσεων που δημοσιεύει κάθε χρόνο και την εξάρτηση από τα video games.

Η νέα καταχώρηση για την εξάρτηση από τα βίντεο-παιχνίδια, την τοποθετεί επί της ουσίας μαζί με αυτήν από τις ναρκωτικές ουσίες. Στην αναφορά του σχετικά με τα επικίνδυνα video games, o ΠΟΥ αναφέρει ότι πρόκειται για παιχνίδια, «Online ή offline, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο βλαβερών επιπτώσεων, σωματικά ή πνευματικά στους ίδιους ή σε άλλους ανθρώπους γύρω τους».

Σχετικά με την εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια η καταχώρηση του ΠΟΥ αναφέρει ότι η διαταραχή του gaming προκαλεί την απώλεια ελέγχου πάνω στη διαδικασία του παιχνιδιού, εσφαλμένη ιεράρχησή του ως πιο σημαντική δραστηριότητα και συνέχιση της διαδικασίας του παιχνιδιού, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις, όπως η κόπωση. 

Σχετικά με το θέμα, η Ένωση Ψυχαγωγικού Λογισμικού στις ΗΠΑ δήλωσε ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωρίζει ότι η κοινή λογική αλλά και έρευνες καταδεικνύουν ότι τα video games δεν προκαλούν εξάρτηση. Βάζοντας αυτήν την επίσημη ταμπέλα πάνω τους, θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία αντιμετώπισης των πραγματικών ασθενειών, όπως είναι η κατάθλιψη και η αγοραφοβία».

insider.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Φως μας Ενώνει στην Αργολίδα | Δημήτρης Πτωχός: Η κοινωνία προχωρά όταν κανείς δεν μένει πίσω

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μήνυμα των ημερών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 στην Αργολίδα πασχαλινές δράσεις κοινωνικού και δημιουργικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, αναδεικνύοντας στην πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Οι δράσεις, με τίτλο «Το Φως μας Ενώνει», διοργανώθηκαν από

Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Μεγάλη Πέμπτη,...

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού

Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ. 

Πασχαλινές Ευχές Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Φέτος το Πάσχα, “ας αναστήσουμε” τις πιο φωτεινές μας ιδέες! Χρόνια Πολλά, με υγεία, και δύναμη !

ΔΗΜΟΦΙΛΗ