Σκαντζόχοιρος: Παίζοντας την ιστορία στα δάχτυλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια είναι τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής ή της μυκηναϊκής περιόδου; Πώς απεικονίζονταν στις τοιχογραφίες κατά την εποχή του χαλκού οι γυναίκες ανά την Ελλάδα; Έχουν θέση ο βαλές και η ντάμα σε μια βυζαντινή τράπουλα; Πώς έβλεπαν οι φιλέλληνες και ξένοι περιηγητές την Αθήνα του 19ου αιώνα; Θα μπορούσες να ξαναχτίσεις από την αρχή τα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, αν αγόραζες τα οικόπεδά τους;

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/1nM3cTXV-i0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Τα παραπάνω ερωτήματα δεν προέρχονται από κάποιο μάθημα ιστορίας, μπορούν όμως να απαντηθούν παίζοντας τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ενός ιδιαίτερου Σκαντζόχοιρου.

Ένας Σκαντζόχοιρος στο διαδίκτυο

Η φωλιά του Σκαντζόχοιρου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας κι εκεί οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να δουν με άνεση τα παιχνίδια πριν τα αγοράσουν και να απολαύσουν τον καφέ τους παίζοντάς τα!

Ο Σκαντζόχοιρος σεργιανίζει βέβαια και σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας, χάρη την διαδικτυακή του φωλιά που μπορείτε να επισκεφθείτε στο https://skantzochiros.toys. Εκεί μπορείτε τόσο να δείτε όλα τα παιχνίδια του Σκαντζόχοιρου, όσο και να διαβάσετε σχετικά με το ιστορικό τους υπόβαθρο και τις πηγές τους. Επίσης, η ομάδα του Σκαντζόχοιρου απαντάει στις ερωτήσεις σας στον ιστότοπο καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

konstantinoupoli

ΚωνσταντινόPoly: Το επιτραπέζιο που σου μαθαίνει όλη την ιστορία και τον πλούτο των πολιτισμών της Κωνσταντινούπολης, από την ίδρυσή της μέχρι τη μεταφορά της πρωτεύουσας στην Άγκυρα.

Ιστορία και ψυχαγωγία

Με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού μέσω του σχεδιασμού και της παραγωγής εκπαιδευτικών παιχνιδιών υψηλής ποιότητας, που βασίζονται σε αρχαιολογικά ευρήματα και γεγονότα από την προϊστορική μέχρι τη νεότερη εποχή του ελλαδικού χώρου, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Σκαντζόχοιρος» επιχειρεί να αναδείξει την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας με έναν τρόπο που συνδυάζει κυριολεκτικά το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Νέοι σχεδιαστές και εικονογράφοι, σε συνεργασία με ιστορικούς και αρχαιολόγους, αναπτύσσουν για τον Σκαντζόχοιρο μια μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών παιχνιδιών, όπως πρωτότυπα επιτραπέζια, βιβλία ζωγραφικής, παιχνίδια μνήμης, κούκλες και, στο μέλλον, ηλεκτρονικά/ψηφιακά παιχνίδια.

Σχεδιασμένα για κάθε ηλικία, τα παιχνίδια του Σκαντζόχοιρου καλούν τους παίκτες να διευρύνουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την περιέργεια και τους ορίζοντες τους, συνδέοντάς τους με γνώσεις, τοποθεσίες και θεσμούς της ιστορίας.
 

Εξωστρέφεια

Από το σχεδιασμό μέχρι την ανάπτυξη και την παραγωγή των παιχνιδιών της, ο Σκαντζόχοιρος συνεργάζεται σε κάθε στάδιο με Έλληνες επαγγελματίες και κατασκευαστές παιχνιδιών, υποστηρίζοντας την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, ενισχύει την προσφορά των εκπαιδευτικών παιχνιδιών προς το καταναλωτικό κοινό με το ηλεκτρονικό της κατάστημα και αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο σημείων πώλησης σε μουσεία, βιβλιοπωλεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους.

Το ελληνικό πνεύμα όμως δεν περιορίζεται εδώ. Τα παιχνίδια και οι ιστορικές πληροφορίες που τα συνοδεύουν είναι επίσης διαθέσιμες στην αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ μέσω του e-shop ο Σκαντζόχοιρος φέρνει την ελληνική ιστορία πιο κοντά στο διεθνές κοινό που αγαπά τα παιχνίδια.
 

Κοινωνική ευθύνη

Όραμα των δημιουργών του Σκαντζόχοιρου είναι τα εκπαιδευτικά και πρωτότυπα αυτά παιχνίδια να γίνουν προσιτά σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό, και για το λόγο αυτό σχεδιάζονται ενέργειες κοινωνικής απεύθυνσης που θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να τα αποκτήσουν.

Η ιδρυτική ομάδα της «Σκαντζόχοιρος Κοιν.Σ.Επ.» αποτελείται από την αρχαιολόγο Κατερίνα Δελούκα, τον σχεδιαστή Αντώνη Δημόπουλο, τον πληροφορικάριο Χρήστο Μπαϊραμίδη, την ιστορικό των επιστημών Ντόρα Οικονομίδου, τον αρθρογράφο Λουκά Σταμέλλο και την παιδαγωγό Φωτεινή Συραγάκη. Στην πορεία προστέθηκαν πολλοί και πολύτιμοι συνεργάτες, όπως η κοινωνική λειτουργός Βαλεντίνα Γιαννακοπούλου και οι καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες Γιάννης Αντωνόπουλος, Βανέσσα Ιωάννου, Χριστιάννα Λεωνάκη και Ελευθερία Λιθαδιώτη. Τέλος, ο Σκαντζόχοιρος δεν θα είχε ξεκινήσει χωρίς την ανεκτίμητη συμβολή του τυπογραφείου «Γ. Αργυρόπουλος Ε.Π.Ε.».


Σκαντζόχοιρος Κοιν.Σ.Επ.
Καρόρη 5, 10551, Αθήνα
Τ.: 2103314413
info@skantzochiros.toys
https://skantzochiros.toys

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο