Πως το παιδί σας θα αποκτήσει καλούς τρόπους συμπεριφοράς με 3 απλά βήματα

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς μπορούν να μάθουν στα παιδιά τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς, με τρόπο κατανοητό, ώστε να μπορέσουν να τους εφαρμόσουν. Για κάποιους, μάλιστα, μοιάζει με επικίνδυνη αποστολή, αφού τα βλαστάρια τους δε δείχνουν να είναι και οι καλύτεροι ακροατές.  

Ωστόσο, δεν είναι και τόσο δύσκολο και οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς ξεκινούν από εσάς τους ίδιους. Μάλιστα, μπορείτε να πετύχετε το παιδί σας να είναι ευγενικό, με μόλις 3 βήματα. 

Να είστε ένα ισχυρό πρότυπο

Να μιλάτε στην καθημερινότητά σας, αργά και σιγανά. Ακόμη και σε περιπτώσεις, που δικαιολογείται να ανεβάζετε τους τόνους. Για το παιδί είστε το παράδειγμα, γι’ αυτό κάθε φορά θα πρέπει να σκέφτεστε διπλά, πριν ξεσπάσετε. Ακόμη και αν έχετε προκληθεί από μία αγενέστατη συμπεριφορά, κρατείστε την ψυχραιμία σας, όταν είναι μπροστά το παιδί. 

Σεβαστείτε την προσωπικότητα του παιδιού

Το παιδί έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Θα πρέπει να το σέβεστε και να του συμπεριφέρεστε με ευγενικό τρόπο. Όταν χρειάζεστε τη βοήθεια του, τη ζητάτε απλά κι ευγενικά, με το «σε παρακαλώ». Όταν σας βοηθάει σε κάτι, δεν παραλείπετε ποτέ να του λέτε «ευχαριστώ». Να ξέρετε, οι δύο αυτές λέξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα γλυκά, με τα οποία τα δωροδοκείτε για να σας βοηθήσουν σε κάτι ή να κάνουν κάτι. Επίσης, πολύ σημαντικό, ποτέ μην προσβάλλετε έξω το παιδί σας και μπροστά σε κόσμο. Ακόμα και αν σας έχει κάνει έξω φρενών, θα πρέπει να πάτε κάπου οι δυο σας του μιλήσετε και θα περιμένετε να επιστρέψετε στο σπίτι για να το συζητήσετε. 

Να είστε ξεκάθαροι στους κανόνες 

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί γνωρίζει ποια είναι η σωστή συμπεριφορά, που θα πρέπει να τηρούμε δημοσίως, ενώ έχει κατανοήσει και τους κανόνες. Για παράδειγμα, διδάξτε του πώς πρέπει να φερόμαστε στο τραπέζι. Κι εννοείται, ότι οι ίδιοι πρώτοι θα πρέπει να τους εφαρμόζετε, ώστε τα παιδί να παραδειγματίζεται και να ακολουθεί. 

Οι 5 πιο σημαντικοί καλοί τρόποι συμπεριφοράς, σύμφωνα με τους γονείς 

Οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά απέναντι στους άλλους, κυρίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα, δε, με τους περισσότερους γονείς, αυτά που θέλουν περισσότερο από τα παιδιά είναι τα εξής: 

– Να λένε πάντα «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «συγνώμη»

– Να κοιτάνε τον άλλον στα μάτια, όταν τους μιλάει

– Να περιμένουν τη σειρά τους και να μη διακόπτουν

– Να είναι ευγενικά προς όλους

– Να σέβονται τους μεγαλύτερους, αλλά και τους φίλους τους

pronews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο