Τέλος τα μέτρα για τον Covid: Ποιοι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την λήξη των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ωστόσο επεσήμανε πως παραμένει επίκαιρη η προστασία ευάλωτων ομάδων.

Από την άρση των μέτρων για τη νόσο, εξαιρούνται νοσοκομεία και οίκοι ευγηρίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο