Οι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιθανόν να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ, αλλά ο καθορισμός στόχων δεν είναι τόσο εύκολος. Αν ήταν, όλοι μας θα είχαμε πετύχει τα όνειρά μας και θα ζούσαμε τη ζωή των ονείρων μας. Αλλά δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέτουν στόχους αποτελεσματικά.

Και ακόμη και αν θέτουν στόχους, συνήθως δεν είναι αρκετά αφοσιωμένοι σε αυτούς ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή μέχρι να επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Σήμερα, λοιπόν, θα σας δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να θέτετε καλύτερους στόχους (και να τους πετυχαίνετε).

Ο φόβος της αποτυχίας και ο φόβος του αγνώστου

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους είναι ο φόβος. Ο φόβος της αποτυχίας και ο φόβος του αγνώστου είναι δύο εύλογες ανησυχίες που μπορεί να σας εμποδίσουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Πρώτον, ας αντιμετωπίσουμε τον φόβο της αποτυχίας. Όταν λέμε “φόβος” δεν αναφερόμαστε σε μια εξουθενωτική φοβία ή ένα παθολογικό επίπεδο άγχους, αλλά μάλλον σε μια υγιή επιφυλακτικότητα σχετικά με κάτι νέο ή άγνωστο στη ζωή ή την καριέρα σας. Αυτή είναι μια εύλογη ανησυχία: αν θέλετε να πετύχετε σε κάτι -και αυτό ισχύει για οτιδήποτε, από το να πάρετε καλούς βαθμούς στο σχολείο μέχρι να ανεβείτε στο Έβερεστ- πρέπει να είστε πρόθυμοι να πάρετε υπολογισμένα ρίσκα στην πορεία, ακόμη και αν αυτά δεν αποδίδουν πάντα αμέσως.

Δεύτερον, ας μιλήσουμε για ένα κοινό δίλημμα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν σκληρά αλλά εξακολουθούν να αποτυγχάνουν: Αισθάνονται ότι έχουν κολλήσει επειδή δεν ξέρουν τι βήματα πρέπει να κάνουν στη συνέχεια. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν και άλλα εμπόδια (για παράδειγμα: έλλειψη πόρων), αλλά συχνά το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι απλά δεν ξέρουν πού πρέπει να πάνε στη συνέχεια, γεγονός που τους δυσκολεύει να αποφασίσουν για οποιοδήποτε σχέδιο διόρθωσης πορείας!

Η τελειομανία, οι πολλοί περισπασμοί και η έλλειψη ευθύνης

Η τελειομανία, οι πολλοί περισπασμοί και η έλλειψη υπευθυνότητας είναι οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους. Η τελειομανία οδηγεί στην αδράνεια, επειδή φοβάστε ότι δεν θα μπορέσετε να δημιουργήσετε κάτι τέλειο. Η αποδέσμευση αυτού του φόβου είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου σας.

Οι περισπασμοί μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε: από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την τηλεόραση, τα μηνύματα κειμένου στο τηλέφωνό σας ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας. Αν δεν υπήρχαν περισπασμοί στη ζωή, τότε όλοι μας θα μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στους στόχους μας χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από το περιβάλλον μας. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πραγματικότητα- επομένως, εξαρτάται από εμάς ως άτομα αν θα αποφασίσουμε ότι η ύπαρξη περισπασμών θα μας εμποδίσει να επιτύχουμε ορισμένα καθήκοντα ή αν αυτοί οι περισπασμοί θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τα πράγματα πιο γρήγορα από το αναμενόμενο! Ό,τι λειτουργεί καλύτερα για ΕΣΑΣ!

Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε μέθοδος εφαρμόζεται αρκετά καλά, ώστε να μην υπάρχουν διακοπές σε στιγμές που τα πράγματα πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα αντί να ολοκληρώνονται αργά με την πάροδο του χρόνου με πολλαπλά διαλείμματα ανάμεσα σε κάθε εργασία που ολοκληρώνεται (γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να μην ολοκληρωθούν ποτέ).

Να θυμάστε – όλα διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο όταν αντιμετωπίζετε θέματα διαχείρισης χρόνου, αλλά αν γίνουν σωστά τότε όλα μπορούν να ολοκληρωθούν μια χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο