Αυγούστου 21, 2020

Οι προστατευτικές μάσκες είναι ασφαλείς για τα παιδιά

Ο Ιατρικός Σύλλογος  Αρκαδίας επικοινώνησε με την κα Αθανασία Λουρίδα (Παιδίατρο - Λοιμωξιολόγο & Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων για την αντιμετώπιση του COVID-19) η οποία συνέταξε την ανακοίνωση:

Οι Διεθνείς Οργανισμοί (WHO,o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , το ECDC,το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων ) και ο ΕΟΔΥ συστήνουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας για νήπια και παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.
Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας από τα παιδιά όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και δεν είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι ασφαλής για νήπια και παιδιά και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία τους.

Επειδή στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αναληθείς και παραπλανητικές πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους από τη χρήση προστατευτικής μάσκας η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Για τα παιδιά συστήνονται υφασμάτινες μάσκες ,κατά προτίμηση βαμβακερές που μπορεί να κατασκευαστούν εύκολα στο σπίτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

"Η χρήση μάσκας απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 2 ετών,  σε ανθρώπους με δυσκολία αναπνοής, σε ανθρώπους που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ή σε ανθρώπους που για λόγους ανικανότητας, δεν μπορούν να την αφαιρέσουν χωρίς βοήθεια”.


ΑΘΑΝΑΣΙΑ N. ΛΟΥΡΙΔΑ
Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος
Διευθύντρια ΕΣΥ – Α’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Collaboratinginvestigator - The StavrosNiarchosFoundation - CollaborativeCenter for ClinicalEpidemiology and OutcomesR.esearch (CLEO)
Μέλος Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 10:43

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia