Γιατί η μετακίνηση πολιτών από και προς την Πελοπόννησο μπορεί να εκτοξεύσει τα κρούσματα κορωνοιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανησυχία προκαλεί ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού σε περιοχές της Πελοποννήσου. Η μετακίνηση πολιτών από την Πελοπόννησο για διακοπές στα νησιά, ο εισερχόμενος τουρισμός στα παραθεριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου καθώς και η έξοδος των Αθηναίων για τον Δεκαπενταύγουστο προς τα χωριά τους μπορεί να εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων.

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας προστίθενται στα χθεσινά 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας, 3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε Κορινθίας.

Σύνολο 15 σήμερα 13/08 και 7 στις 12/08, εαν προσθέσουμε τις προηγούμενες μέρες έχουν ξεπεράσει τα 30 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Ο κίνδυνος τα κρούσματα αυτά να πολαπλασιαστούν τις επόμενες μέρες και στην Πελοπόννησο παράλληλα με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους. 

Ένα πρόβλημα είναι η επιστροφή στις εργασίες τους ατόμων που είχαν πάει διακοπές, που το επιβεβαιώνει η εύρεση 2 κρουσμάτων υπαλλήλων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που βρέθηκαν θετικοί μετά την επιστροφή στην εργασία τους από διακοπές.

Βέβαια στο νοσοκομείο έκαναν τεστ και εντοπίστηκαν, σε άλλες εργασίες όμως και κυρίως σε αυτές που παρέχουν υπηρεσίες μαζικά σε πολίτες όπως π.χ. εστίαση ή δημόσιες υπηρεσίες, ταχυδρομείο κλπ? Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους μη γνωρίζοντας ένα έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Το άλλο πρόβλημα είναι η έξοδος των Αθηναίων για τον Δεκαπενταύγουστο προς τα όμορφα χωριά απ όπου κατάγονται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο . Όπου εκεί θα συναντήσουν τους παπούδες και τις γιαγιάδες, τα ξαδέρφια και τους φίλους θα πάμε και σε κανένα σπίτι που γιορτάζει να χαιρετίσουμε….

Μόνο με την ευλαβική τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από όλους, μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο