ΑρχικήΥγείαΔύο νέα κρούσματα κορονοϊού χθες Δευτέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού χθες Δευτέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα 15 Ιουνίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε 201. Τα κρούσματα καταγράφηαν στην Π.Ε. Κορινθίας.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας. Το ένα εκ των δύο κρουσμάτων είναι στενή επαφή άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Οι ασθενείς επί του παρόντος δεν νοσηλεύονται.

Για τα αναφερόμενα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε διακόσιους έναν (201)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στον Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1)^^ – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατρία (13)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν εννέα άνδρες (109) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαεπτά (16+1^^) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 15/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο