Βασίλης Kοντοζαμάνης : Κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας σε ότι αφορά την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Υφυπουργός Υγείας έστειλε το δικό του μήνυμα στους επικριτές του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της, σε ότι αφορά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ποια η σημασία της αναλογίας των διενεργηθέντων τεστ ανα θετικό κρούσμα για την παρακολούθηση της πανδημίας στη χώρα μας. 

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Ναι. Ευχαριστώ για την ερώτηση. Ο δείκτης επιβεβαιωμένο κρούσμα και πόσα τεστ έχουν γίνει ανά κρούσμα, σχετίζεται με την ιχνηλασιμότητα ενός κρούσματος και καταδεικνύει πόσο καλά εφαρμόζεται η διαδικασία αυτή της ιχνηλασιμότητας σε μία χώρα.

Και ο δείκτης αυτός διαρθρώνεται από στοιχεία που συλλέγονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, του ECDC. Και στον πίνακα αυτόν, σε ευρωπαϊκό κατ’ αρχήν επίπεδο η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις. Είναι ένας δυναμικός πίνακας που αλλάζει μέρα με την ημέρα, ανάλογα με τη διενέργεια της ιχνηλασιμότητας και των τεστ.

Έχουμε βρεθεί αρκετές ημέρες στην πρώτη θέση. Και σε κάθε περίπτωση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις. Επαναλαμβάνω, ο δείκτης αυτός δείχνει ότι κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας, σε ό,τι αφορά την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο