Νοεμβρίου 30, 2020

Βασίλης Kοντοζαμάνης : Κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας σε ότι αφορά την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων

Μαΐου 13, 2020

Ο Υφυπουργός Υγείας έστειλε το δικό του μήνυμα στους επικριτές του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της, σε ότι αφορά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ποια η σημασία της αναλογίας των διενεργηθέντων τεστ ανα θετικό κρούσμα για την παρακολούθηση της πανδημίας στη χώρα μας. 

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Ναι. Ευχαριστώ για την ερώτηση. Ο δείκτης επιβεβαιωμένο κρούσμα και πόσα τεστ έχουν γίνει ανά κρούσμα, σχετίζεται με την ιχνηλασιμότητα ενός κρούσματος και καταδεικνύει πόσο καλά εφαρμόζεται η διαδικασία αυτή της ιχνηλασιμότητας σε μία χώρα.

Και ο δείκτης αυτός διαρθρώνεται από στοιχεία που συλλέγονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, του ECDC. Και στον πίνακα αυτόν, σε ευρωπαϊκό κατ’ αρχήν επίπεδο η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις. Είναι ένας δυναμικός πίνακας που αλλάζει μέρα με την ημέρα, ανάλογα με τη διενέργεια της ιχνηλασιμότητας και των τεστ.

Έχουμε βρεθεί αρκετές ημέρες στην πρώτη θέση. Και σε κάθε περίπτωση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις. Επαναλαμβάνω, ο δείκτης αυτός δείχνει ότι κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας, σε ό,τι αφορά την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 10:36

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia