Νοεμβρίου 24, 2020

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών | Διαμαρτυρία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (video - pics)

Μαΐου 12, 2020

Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία. Ειδικά φέτος, η ημέρα είναι φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία .

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το Σωματείο των Εργαζομένων πραγματοποίησε συγκέντρωση για να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς. Οι εργαζόμενοι του «Παναρκαδικού» ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, κ.λπ. ειδικοτήτων υγειονομικών, καθώς και μονιμοποίηση των επικουρικών. «Το σύστημα υγείας "αιμορραγούσε" και πριν την κρίση του κορονοϊού» τονίζουν. Απαιτούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

DSC 0619

Σε σχέση με την πανδημία, ζητούν εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας, εξοπλισμό όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά, εξασφάλιση αδειών σε όλους όσοι εκτίθενται στον κορονοϊό, ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων. 

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia