Απριλίου 01, 2020

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Σε λίγες ημέρες μπαίνει σε λειτουργία το μητρώο ασθενών με κορονοϊό

Yφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης: Σε λίγες ημέρες μπαίνει σε λειτουργία το μητρώο ασθενών με κορονοϊό όπου εκεί θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά και θα παρακολουθούνται αυτά τα περιστατικά μέσω ενός συστήματος τηλεϊατρικής.

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν την φροντίδα η οποία είναι απαραίτητη και πρέπει να την έχουν και θα την παρέχουμε.

Σε λίγες ημέρες μπαίνει σε λειτουργία το μητρώο ασθενών με κορονοϊό όπου εκεί θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά και θα παρακολουθούνται αυτά τα περιστατικά μέσω ενός συστήματος τηλεϊατρικής.

Επίσης, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ήδη έχει σχεδιαστεί και ξεκινά η λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τον κορονοϊό, όπου σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί σε αυτό το Κέντρο Υγείας και χρειαστεί να μείνει στο σπίτι του, τότε θα υπάρχει παρακολούθηση από το Κέντρο Υγείας και βεβαίως μέσω του συστήματος τηλεϊατρικής το οποίο έχουμε σχεδιάσει και ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, θα παρακολουθείται ο ασθενής.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον χρειαστεί να πάρει, να χορηγηθεί η φαρμακευτική του αγωγή υπάρχουν δομές και διαδικασίες, όπως η «Βοήθεια Στο Σπίτι», προκειμένου να λάβει την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του, ο όποιος συμπολίτης μας έχει ανάγκη.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia