Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Τι ανακοίνωσε για τις τιμές των φαρμάκων.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/q5u4is_AmCI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αμέσως μετά ανακοίνωσε πως οι τιμές των φαρμάκων δεν πρόκειται να αυξηθούν μέσα στο 2020.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει προεκλογικά “το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή”», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως το υπουργείο Υγείας έρχεται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευση, νομοθετώντας όχι μόνο για μηδενικές αυξήσεις αλλά και για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων ως 7%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό σημαίνει εξοικονόμηση πόρων για το κράτος ενώ μειώνεται και η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. «Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων μέχρι 10%. Εμείς ερχόμαστε να νομοθετήσουμε 0% αυξήσεις και μέχρι 7% μειώσεις. Για το 2020 δεν θα υπάρχει αύξηση σε καμία τιμή φαρμάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί οριζοντίως, παντού, χωρίς κανέναν αστερίσκο.

thetoc.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο