ΑρχικήΥγείαΈναρξη λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής στο Γ.Ν. Αργολίδας

Έναρξη λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής στο Γ.Ν. Αργολίδας

Ένας σημαντικός στόχος που είχε τεθεί -στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας υλοποιείται, καθώς από τη Δευτέρα 16-9-2019 ξεκινά η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ν.Μ. Άργους, σε βάση 24ωρης νοσηλείας.

Η νέα Κλινική είναι μία ανοιχτή δευτεροβάθμια δομή περίθαλψης δυναμικότητας 10 κλινών, με τμήματα βραχείας και μέσης νοσηλείας, που στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου του Ψυχιατρικού Τμήματος και αφορά τον ενήλικο πληθυσμό με σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Η κλινική, εκτός από την παροχή της αναγκαίας ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, θα παρέχει και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ψυχοθεραπευτικού και εργοθεραπευτικού τύπου. Ο βασικός στόχος της Ψυχιατρικής Κλινικής είναι η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ασθενών της περιοχής μας, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αφού η ψυχιατρική νοσηλεία θα μπορεί να γίνεται πλέον χωρίς την απομάκρυνσή τους από τον τόπο κατοικίας τους και τη συνεπακόλουθη αποξένωση τους από το κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Σε δεύτερο χρόνο θα λειτουργήσει το τμήμα οξέων περιστατικών, δυναμικότητας 4 κλινών, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω προστίθενται στις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Τομέα της Ν.Μ. Άργους, καθώς με βάση συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό από τις αρχές του 2017, πέρα από την «Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας» που λειτουργούσε, αναπτύχθηκαν σταδιακά και είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία τα «Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία», η «Κλινική Depot», οι «Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης» και το «Νοσοκομείο Ημέρας».

Παράλληλα με τη λειτουργία της Κλινικής και στην κατεύθυνση της υλοποίησης ενός ευρύτερου και ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο νομό μας, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των αναγκών της πρωτοβάθμιας-βασικής ψυχιατρικής περίθαλψης αλλά και την προώθηση στρατηγικών πρόληψης, έχει ξεκινήσει η σταδιακή στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.), αποκεντρωμένης δομής της Ν.Μ. Ναυπλίου, που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων.

Η Διοικήτρια
Αγγελική Φλώκου

argolikeseidhseis.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο