Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη με την ΠΟΕΔΗΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κινητοποίηση των Τραυματιοφορέων που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

Συγκεντρωθήκαμε έξω από το Υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο και τον Γεν. Γραμματεα του Υπουργείου Υγείας.
Θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης Τραυματιοφορέων περιγράφοντας τα προβλήματα που αναφέρουμε στο Δελτίο Τύπου. Επιβεβλημένη είπαμε ότι είναι η ανανέωση των Συμβάσεων των 830 Τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ. Ανανέωση που θα αφορά και τους 4000 συναδέλφους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη Δημόσια Υγεία.
Ζητήσαμε την ένταξη στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ.
Ο κος Κοντοζαμάνης μας είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα των Τραυματιοφορέων που είναι η πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα και θα γίνουν προσλήψεις χωρίς να γνωρίζει τα νούμερα.
Για τους 4000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ εξετάζουν είπε με το Υπουργείο Εργασίας την ανανέωση των συμβάσεων για ένα χρόνο αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης.
Για τα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση θα κληθούμε μας είπε σε νέα συνάντηση να το κουβεντιάσουμε.
Στη συνέχεια της παρέμβασής μας στο ΑΣΕΠ ζητήσαμε να παρέμβει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ζητηθούν και να χορηγηθούν σωστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους υποψήφιους του διαγωνισμού 2Κ. Είπε ότι θα το κάνει.
Σε ένα μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένα τι πρόκειται να πράξει το Υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή 6/9/2019 εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Θα εκκινήσει 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο