Αλλάζουν οι Διοικήσεις σε Υγειονομικές Περιφέρειες και Νοσοκομεία

Οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων θα λειτουργούν με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο Διοίκησης, το οποίο θα κινείται στα πρότυπα των μάνατζερ των ιδιωτικών κλινικών

Έτοιμες είναι οι λίστες με τους νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, που αποτελούν ουσιαστικά τους μικρούς «υπουργούς Υγείας» της Περιφέρειας.

Ήδη, έχουν γίνει και οι επαφές με τα πρόσωπα που αναμένεται να προταθούν για να αναλάβουν, ενώ τα τελευταία 24ωρα γίνονται και οι τελευταίες διορθώσεις.

Πηγές του ethnos.gr τονίζουν πως τα ονόματα θα ανακοινωθούν το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου, καθώς ήδη οι Διοικητές των ΥΠΕ που είχαν διορισθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, έχουν παραιτηθεί και παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να αναλάβουν οι επόμενοι.

Νέοι Διοικητές Νοσοκομείων

Για αργότερα – μετά την επιλογή των Διοικητών ΥΠΕ – μετατοπίζεται ο καθορισμός των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων, αφού αναμένεται να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα επιλογής, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοκρατία, όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμα στελέχη στο ethnos.gr.

Άλλωστε, με βάση τους σχεδιασμούς, οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων θα λειτουργούν με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο Διοίκησης, το οποίο θα κινείται στα πρότυπα των μάνατζερ των ιδιωτικών κλινικών.

Και στην περίπτωση των Διοικητών των Νοσοκομείων έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφέςγια την αλλαγή των προσώπων, ενώ βαρύτητα δίνεται στα μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας τα οποία παρουσιάζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι θα ακολουθηθεί μία νέα διαδικασία επιλογήςπου θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι με την τελευταία προκήρυξη με την οποία απαιτούνταν απλά ένα πτυχίο είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ, δρομολογήθηκε η τακτοποίηση προσώπων που δεν διέθεταν εμπειρία στη διαχείρισης των οικονομικών της υγείας.

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο