10 Κανόνες για να ξεκουραστείς αυτό το καλοκαίρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Χρυσοί Κανόνες Για να Ξεκουραστείς αυτό το καλοκαίρι και να Ανακαλύψεις τον Εαυτό σου!!! 

Της Παναγιώτα Μπάρκα,
Νοσ/α ΠΕ, Msc,Πιστοποιημένη Σύμβουλος της μεθόδου ThetaHealing®

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζω όχι μόνο πώς θα ξεκουραστείτε και θα ανακτήσετε τις δυνάμεις σας από τον χειμώνα που πέρασε αλλά και πώς αυτή η διαδικασία θα σας μεταμορφώσει ώστε επιστρέφοντας στην πόλη να έχετε ανακαλύψει τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να κατακτήσετε το υψηλότερο δυναμικό σας.

Συνοψίζοντας άρθρα που έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί, αναρωτιέμαι αν και εσείς έχετε διαβάσει και προσπαθήσει να υιοθετήσετε τους προτεινόμενους τρόπους για να περάσετε τις διακοπές σας ή να ξεκουραστείτε στις διακοπές σας που περιλαμβάνουν : διάβασμα ενός καλού βιβλίου, πεζοπορία στα μονοπάτια ενός νησιού, πρόγραμμα δίαιτας στις διακοπές και πολλά άλλα «πρέπει» ή «must do». Όπως επίσης πόσες φορές δεν έχετε εσείς οι ίδιοι βάλει ένα «πρέπει» στις διακοπές σας.

Διαγράψτε τους κανόνες και Ανακαλύψτε Μαζί μου πώς θα ξεκουραστείτε και θα ανακτήσετε τις δυνάμεις σας :

1.Αρχικώς επιλέξτε αν κάνετε διακοπές ξεκούρασης και ανάκτησης δυνάμεων ή τουρισμό. Εφόσον επιλέγετε να ξεκουραστείτε, ξεχάστε τον τουρισμό και το εγκεφαλικό upload ιστορικών ή άλλων πληροφοριών μέσω επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία. Μπορείτε να το μοιράσετε αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και επιθυμείτε να συνδυάσετε και τα 2. Για π.χ. αν πάτε σε ένα νησί μπορείτε να χωρίσετε τις μέρες, σε μέρες τουρισμού και μέρες χαλάρωσης.

2.Πηγαίνετε διακοπές Μόνοι έστω για λίγες μέρες. Ακολουθείστε το πρόγραμμα της ψυχής σας και του εσωτερικού σας εαυτού. Ακολουθείστε το δικό σας πηγαίο ωράριο. Οι μοναχικές διακοπές μας φέρνουν πολλά βήματα κοντά στον πραγματικό εαυτό μας. Είναι Πρόκληση Ναι. Είναι Κατάκτηση Ναι. Είναι και Απελευθέρωση όμως.
Μερικές φορές η «ψυχαναγκαστική» ανάγκη της παρέας μας -να πάμε κάπου –να φάμε standard ώρα –να ξεκουραστούμε standard ώρα κλπ κατακτά την μορφή προγράμματος και έτσι ο εσωτερικός σας εαυτός δεν ανακάμπτει μετά τις διακοπές ούτε ηρεμεί. Βομβαρδίστε κάθε μορφή προγράμματος.

3. Απελευθερωθείτε από την συνηθισμένη έννοια του χρόνου και Ξεχάστε τα «πρέπει» και τα ωράρια. Κοιμηθείτε όσο θέλετε, όπως θέλετε, όπου θέλετε. Αφήστε την ροή των πραγμάτων να σας καθοδηγήσει και να σας συνεπάρει. Επιτρέψτε την ενέργεια του τόπου που είστε να σας κατευθύνει. Αυτό μπορεί να σημαίνει απλά να μην γυρίσετε το βράδυ στο δωμάτιό σας αλλά να κοιμηθείτε σε κάποια παραλία ή σε μια ξαπλώστρα σε ένα μπαράκι.

4.Κάντε Social Media Αποτοξίνωση. Κλείστε υπολογιστές (αφήστε τους στο σπίτι)- ξεχάστε facebook , instagram κλπ και ζήστε την στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σαν να μην υπάρχουν τα social media. Φωτογραφίστε τις στιγμές σας, αλλά μείνετε εκεί. Η ζωή είναι πάντα στο παρών. Και μόνο έτσι θα την νιώσετε στο μέγιστο. Ζώντας στο παρών και όχι σε κάποια οθόνη. Γιατί εξάλλου να δείξετε στους φίλους σας που είστε και τι κάνετε? Το έχετε πραγματικά ανάγκη?

5.Χαλαρώστε ολημερίς στην παραλία, στο ποτάμι, στο δάσος ή όπου αλλού σας αρέσει. Αρκεί να ηρεμείτε.

6.Συντονιστείτε στους ήχους και την ενέργεια του σημείου που βρίσκεστε. Ακούστε τα πουλιά, το θρόισμα των φύλλων, του ήχου της θάλασσας ή των παιδιών που παίζουν τριγύρω. Μείνετε στο παρών και διαγράψτε όποια σκέψη σας απασχολεί για την δουλειά σας, για το παρελθόν ή το μέλλον. Η λύση θα έρθει αφού ξεκουραστείτε πνευματικά και νοητικά.

7.Φάτε και πιείτε όσο σας αρέσει και ότι σας αρέσει. Να είστε σίγουροι ότι θα σας θυμούνται για την γνησιότητα του χαρακτήρα σας, την γενναιότητά σας, την ζωντάνια σας, την ποιότητα του εαυτού σας, την ακεραιότητά σας ή απλά το χαμόγελό σας και όχι για το σωματότυπό σας. Εξάλλου σε μία ή δύο εβδομάδες κανείς δεν έγινε «μοντέλο». Αφήστε τον μοντελισμό για το πρόγραμμα της πόλης.

8.Χορέψτε, Διασκεδάστε, Παίξτε Παιχνίδια, Ερωτευτείτε και όλα αυτά αν σας αρέσουν και χωρίς πρέπει, πώς και γιατί.

9.Και αν σας αρέσει το διάβασμα, προτείνω quiz, Sudoku ή σταυρόλεξα γιατί έτσι ο εγκέφαλος ακονίζεται και ενισχύσει την συγκέντρωσή του δίχως να κουράζετε, να προβληματίζεται ή να συλλογίζεται. Είμαστε σε ξεκούραση για κατάκτηση εαυτού υπενθυμίζω.
Και αν όλα αυτά σας ακούγονται σαν «πρέπει», …..απλά

10.Ακούστε την καρδιά σας, αυτή ξέρει.

www.panagiotabarka.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο