ΕΟΔΥ: Προληπτικά Μέτρα -Υψηλές Θερμοκρασίες

Με αφορμή τις παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες της Δυτικής Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σύσκεψη για ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι περισσότερο εκτεθειμένοι στη ζέστη.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα παιδιά, οι έγκυες, ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπαθείς, σακχαροδιαβητικοί, ασθενείς με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια καθώς και άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, παχύσαρκοι, άνθρωποι  που εργάζονται στην ύπαιθρο εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, αθλητές, άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους πρόσφυγες/μετανάστες και σε ανθρώπους σε ένδεια ή σε άτομα τρίτης ηλικίας που ζουν μόνα τους. Ειδική αναφορά έγινε στις υποχρεώσεις για μέτρα επαγρύπνησης και κλιματισμού κοινόχρηστων χώρων που οφείλουν να έχουν συναρμόδια υπουργεία, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τα  ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα κατά την περίοδο αυξημένων θερμοκρασιών που μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

  • Oδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/07/eody_kauswnas_2019.pdf

https://philosgreece.eu/images/MyMedia/heatwave_philos-02.jpg

  • Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας 2019

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/07/ypourgeio-ygeias-prolipsi-epiptoseon-ston-kafsona-oik40957-2019.pdf

  • Οδηγίες για ασφαλή τρόφιμα και νερό το καλοκαίρι

https://philosgreece.eu/images/MyMedia/pdfs/project-tools/odigies_diaxeirisis_trofimon_nerou_kalokairi/sustaseis_trofimon_kalokairi_GR.pdf

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο