Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: “Πρόληψη – αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ιατρός Παθολόγος Διευθυντής και Υπεύθυνος των ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ, μίλησε στην κάμερα του pna.gr για την “Πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης”, στα πλαίσια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/tk33r2pMIs0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Φεβρουαρίου 2019.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην πανδημία του 2009 λέγοντας ότι, από τότε η εποχική γρίπη έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά εποχικής έξαρσης.   

Επεσήμανε επίσης, την διαφορά των συμπτωμάτων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών στο γαστρεντερικό σύστημα. Στους ενήλικες δεν εμφανίζονται συχνά αυτού του είδους οι διαταραχές όσο στα παιδιά. 

Συνεχίζοντας, υπήρξε ιδιαίτερα ακριβής για τα συμπτώματα της γρίπης, τον τρόπο μετάδοσής της, την προφύλαξη, την θεραπευτική αγωγή και την πρόληψη. 

Κατάλληλη εποχή για τον εμβολιασμό είναι οι μήνες Οκτώβριος – Νοέμβριος, είπε, όμως οι ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να το κάνουν και τώρα.

Την προσοχή επίσης επέστησε και στις εγκύους τονίζοντας πως, η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά η έξαρση αυτή είναι η αναμενόμενη.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα κρούσματα του ιού τονίζοντας ότι, στην περιοχή μας δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο κρούσμα, ύστερα από αποτελέσματα αναλύσεων που εστάλησαν  στο Ινστιτούτο Παστέρ, έχουμε 2 θετικά τέστ και ένα αρνητικό όσον αφορά τους ενήλικες, ενώ υπάρχουν περισσότερα θετικά στο παιδιατρικό τμήμα, με αναλύσεις όμως εξωτερικών ιατρείων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο