Γ.Ν.T: “Δεν πρέπει για οποιοδήποτε μικροπολιτικό ή άλλο λόγο να μειώνεται η αξιοπιστία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου”

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ενημερώνει ό,τι “επειδή το τελευταίο διάστημα πολλά δημοσιεύματα υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου αισθανόμαστε την υποχρέωση να δώσoυμε μερικές πληροφορίες για ενημέρωση των συμπολιτών μας”.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Υπήρχε μια παράδοση εμπλοκής των νοσοκομείων στις προεκλογικές περιόδους. Υπήρχε ένα λεγόμενο «πάρτι» στα νοσοκομεία και γενικότερα στο δημόσιο τομέα. Υπήρχαν κάποιες παλαιοκομματικές προσεγγίσεις στα θέματα διαχείρισης των δημοσιών θεμάτων και των νοσοκομείων. Και πολλά άλλα τέτοια θέματα τα οποία πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι και αυτά πληρώνουμε σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας για ορθολογική διαχείριση, αφήνοντας πίσω όλα αυτά. Όμως τα πράγματα που έχουν ριζώσει για χρόνια δεν αλλάζουν με μιας. Δουλεύουμε σε στρατηγικό επίπεδο αλλά και για την καθημερινή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όλοι γνωρίζουμε ότι η διοίκηση των ελληνικών νοσοκομείων είναι μια διαρκής διαχείριση κρίσεων. Εξυπηρετούμε τους πολίτες πάνω απ’ όλα χωρίς να κάνουμε σπατάλες, αξιοποιώντας τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα:

  • Οργανώσαμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με 3 μόνιμους έμπειρους ειδικευμένους γιατρούς και 2 που συνεπικουρούν στις εφημερίες.

  • Εγκρίθηκε ο νέος οργανισμός και έχουμε ήδη αρχίσει να τον υλοποιούμε.

  • Προχωράμε το δύσκολο έργο της οριστικής μεταφοράς του Ψυχιατρικού Τομέα και στην παραχώρηση των χώρων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

  • Προχωράμε στην ανανέωση του εξοπλισμού.

  • Στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας ανανεώνουμε το προσωπικό σε όλες τις κατηγορίες και κυρίως το ιατρικό. Οι συνταξιοδοτήσεις είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και γνωστές από καιρό σε όλους. Οι έμπειροι παλαιότεροι γιατροί έχουν φροντίσει και έχουν μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους νεώτερους και πάντα έτσι γίνεται και η ζωή προχωρά. Εξ’ άλλου οι νέοι γιατροί είναι πάντα πιο πρόσφοροι στις νέες τεχνολογίες στις οποίες βασίζεται η ιατρική αλλά και όλα τα θέματα.

  • Με τους επικουρικούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπάρχουν οι πιστώσεις θα γίνουν νέες προκηρύξεις στις οποίες θα λάβουν μέρος με ενισχυμένα μόρια και οι υπηρετούντες.

  • Μικροπροβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται τα λύνουμε, με πολύ προσπάθεια βέβαια, διότι υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και εμείς δεν έχουμε και κανένα «μαγικό ραβδί». Υπάρχουν και τα θέματα της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών που πρέπει να υπηρετούμε και τα εφαρμόζουμε. Όπως το θέμα της έλλειψης Αναισθησιολόγου, της περιστασιακής στενότητας στα ογκολογικά και τα παιδιατρικά φάρμακα και της επισκευής του Αιμοδυναμικού, αλλά και το θέμα της υπογραφής σύμβασης ΙΔΟΧ για την καθαριότητα που κερδίσαμε στα δικαστήρια. Αναφέρομαι σε αυτά που έχουν πάρει δημοσιότητα, διότι σε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο συνέχεια και εξυπηρετεί περίπου 100.000 περιστατικά και οι θεραπείες αυξάνονται και ακριβαίνουν ενώ τα χρήματα μένουν περίπου τα ίδια, είναι φυσικό να έχουμε έναν καθημερινό αγώνα και να δημιουργούνται προβλήματα, αλλά προσπαθούμε και τα λύνουμε. Κάποιοι κάθονται στη «γωνία» και παραφυλάνε. Δεν έχουμε πρόβλημα απαντάμε σε όλα, αλλά να προσέχουμε όλοι αυτό που αναφέρεται στην τελευταία διαφάνεια της παρουσίασης που σας επισυνάπτω και η οποία παρουσιάζει όλο το έργο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.  

«Βασική προϋπόθεση για ανάδειξη του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η:

Μακροχρόνια παράδοση στην παροχή ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών και αποδοχή και εμπιστοσύνη προς το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τον πληθυσμό όλης της Πελοποννήσου.»

Δεν πρέπει για οποιοδήποτε μικροπολιτικό ή άλλο λόγο να μειώνεται η αξιοπιστία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Ούτε να παρασυρόμαστε τώρα με τις εκλογές και να χρησιμοποιούμε το νοσοκομείο.

Επιγραμματικά, σας ενημερώνουμε ότι, οι συμπολίτες μας εξυπηρετούνται κανονικά με τα φάρμακα (ογκολογικά και παιδιατρικά), έχει παραγγελθεί το ανταλλακτικό για το Αιμοδυναμικό, το οποίο άμεσα, μπορεί και αυτή την εβδομάδα να λειτουργήσει και το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο με τον νέο εξοπλισμό, λειτουργεί ήδη.

Ακολουθεί η σχετική παρουσίαση που έχει όλα τα στοιχεία για τα θέματα τα οποία αναφέρονται ως άνω.

{pdf=http://pna.gr/images/pdf/parousiasi_nosokomeiou_tripolis.pdf|100%|800|google}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο