1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής διοργανώθηκε στα Καμμένα Βούρλα, το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου 2015 υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Συνέδριο με θέμα «Η συμβολή της ιαματικής ιατρικής στην επιλογή των ιατρών ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα» έδωσε το βήμα σε διακεκριμένους επιστήμονες να παρουσιάσουν τις συμπληρωματικές θεραπευτικές δράσεις των Ιαματικών φυσικών πόρων σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, όπως επίσης, σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις.

Σημαντική κρίθηκε η εισήγηση του Καθηγητή Δερματολογίας και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη, όπως επίσης, η παρουσία Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και τοπικών κοινωνικών φορέων οι οποίοι ενημερώθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και δεσμεύτηκαν για την ανάληψη δράσεων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, παρευρέθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου υπήρξαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και την καθιέρωση και επικαιροποίηση της ιαματικής ιατρικής ως εναλλακτική προσέγγιση της κλασσικής ιατρικής.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την
Μετάβαση στο περιεχόμενο