Tα πρώιμα συμπτώματα που «προδίδουν» τον διαβήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο διαβήτης είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια, καθώς το σώμα αδυνατεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη και συσσωρεύεται σάκχαρο.

Συνήθως ο διαβήτης έρχεται ως αποτέλεσμα υψηλού ποσοστού σακχάρου στο αίμα, και προκαλείται από κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και γενετικούς παράγοντες.
 
Πέντε από το πρώιμα σημάδια ότι μπορεί να πάσχουμε από διαβήτη είναι τα παρακάτω:
 
-Συχνή διούρηση: συχνά τα νεφρά επιχειρούν να διώξουν από το σώμα, μέσω της ούρησης, την συσσωρευμένη γλυκόζη στο αίμα, κι έτσι αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε συχνά στην τουαλέτα.
 
-Έντονη δίψα: η συχνή ούρηση προκαλεί απώλεια υγρών από το σώμα και αφυδάτωση, γι’ αυτό και ένα από τα πρώιμα σημάδια του διαβήτη είναι η έντονη δίψα και το στεγνό στόμα.
 
-Αυξημένη πείνα: συνήθως η αυξημένη πείνα είναι σύμπτωμα του διαβήτη Τύπου 2 και αποδίδεται στην αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας, η οποία στέλνει στον εγκέφαλο μήνυμα ότι χρειάζεται φαγητό.
 
-Νευρόπονοι ή μούδιασμα: πολλοί διαβητικοί αναπτύσσουν μια κατάσταση που ονομάζεται διαβητική νευροπάθεια, λόγω της υψηλής ποσότητας σακχάρου στο αίμα. Αυτή η κατάσταση εκδηλώνεται με ανεξήγητους πόνους ή μούδιασμα στα πόδια.
 
-Θαμπή όραση: άλλο ένα συχνό πρώιμο σύμπτωμα του διαβήτη Τύπου 2, καθώς το σώμα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

pronews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο