Παράταση στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί

Παράταση στη νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (USB Token) δίνει η ΗΔΙΚΑ μετά από σχετικό αίτημα του ιατρικού κόσμου.
Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή στην οποία θα πρέπει πολύ σύντομα να εντάσσουν τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.

Ειδικότερα μετά από σχετικό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), δόθηκε η παράταση προκειμένου να μπορέσουν οι γιατροί να εξοικειωθούν με το νέο σύστημα.
Έτσι δεν ισχύει η καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του USB Token που ήταν στις 15 Ιουλίου 2015 ενώ αναμένεται να δοθούν από την ΗΔΙΚΑ πληροφορίες για τις νέες ημερομηνίες.

Πάντως ο ΙΣΑ συνιστά στα μέλη του να παραλάβουν το USB Token ώστε να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο για να εκπαιδευτούν στη χρήση του. Να σημειωθεί ότι η παραλαβή του USB Token από την ΗΔΙΚΑ είναι δωρεάν.

Πάντως η σημερινή φόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα καταργηθεί και οι ιατροί ή φαρμακοποιοί θα μπορούν πολύ σύντομα να εισάγονται μόνο μέσω προσωπικού ηλεκτρονικού κλειδιού USB token.
H Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής (ΑΔΔΥ) όπως ονομάζεται η νέα ασφαλής λειτουργία, είναι ένα USB token, διαφορετικό από τα γνωστά στικάκια μνήμης που αποθηκεύουμε αρχεία, φωτογραφίες κλπ.

Το USB token (ή ΤΟΚΕΝ) έχει ενσωματωμένο ένα «κρυπτογραφικό» τσιπ, που αποθηκεύει με ύψιστη ασφάλεια τα ιδιωτικά κλειδιά του κατόχου (αναγνωρισμένα ψηφιακά πιστοποιητικά). Για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να εισαχθεί σε ένα USB αναγνώστη.

Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικώς την αίτηση τους ώστε στη συνέχεια να παραλάβουν το προσωπικό τους «κλειδί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Νέα εφαρμογή για γιατρούς και φαρμακοποιούς! Όλες οι οδηγίες

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτικό πλαφόν στα επιθέματα από 15 Ιουλίου! Νέο σύστημα παρακολούθησης με ΦΩΤΟ

ΕΟΠΥΥ: Μόνο με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στα νοσοκομεία οι ασθενείς!

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο