Παναρκαδικό Νοσοκομείο . Το ΥΥΚΑ κλείνει το ακτινολογικό

Πρέπει άμεσα να επιστρέψει η ακτινολόγος στην θέση της ή να προκηρυχτούν άμεσα δύο θέσεις επικουρικών ώστε να καλυφθούν κατ ελάχιστον οι ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος.

Το Παναρκαδικό νοσοκομείο δεν ειναι μόνο στο κέντρο της Πελοποννήσου γεωγραφικά αλλά αποτελεί και κέντρο Ιατρικό καθόσον διαθέτει ειδικότητες που δεν συναντάς σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως αυτές των νευροχειρουργών, γναθοχειρουργών, αγγειοχ. και πρόσφατα λειτούργησε και αιμοδυναμικό εργαστήριο με δεκάδες αγγειοπλαστικές και στεφανιογραφίες .

Επίσης διέθετε και ένα πολύ καλό ακτινολογικό τμήμα με αξονικό, μαγνητικό, κλασικό ακτινολογικό, υπερήχους, ψηφιακό μαστογράφο κλπ. τρείς ακτινολόγοι μόνιμοι και μια επικουρικός γιατρός έδιναν αγώνα για να καλύψουν τις ανάγκες της Αρκαδίας και των όμορων νομών.

Αυτή η οριακή κάλυψη του ακτινολογικού διαταράχτηκε βάναυσα με την αδικαιολόγητη μετακίνηση για “κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών” στο ΠΕΔΥ Κ.Υ. Ραφήνας μετά από αίτηση της ακτινολόγου που όλως παραδόξως μένει στην Νέα Μάκρη, παράλληλα όμως έληξε και η θητεία της επικουρικού ακτινολόγου που ειναι αστέρι στον αξονικό και στον μαγνήτη.

Όλα αυτά οδηγούν τους δύο εναπομείναντες ακτινολόγους σε απόγνωση καθόσον όπως ειναι αυτονόητο ειναι αδύνατο πλέον να βγουν όχι μόνο οι εφημερίες αλλά και να γίνουν οι καθημερινές εξετάσεις κλινικών και τακτικών ιατρείων, οδηγείτε λοιπόν σε μεγάλη περιπέτεια το ακτινολογικό τμήμα, με μια άκαιρη, άστοχη και εμφανώς ρουσφετολογική μετακίνηση της μονίμου ακτινολόγου και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι που η κίνηση στο νοσοκομείο αυξάνετε κατακόρυφα.

Αυτονόητο λοιπόν ειναι ότι άμεσα πρέπει να επιστρέψει η ακτινολόγος στην θέση της ή να προκηρυχτούν άμεσα δύο θέσεις επικουρικών ώστε να καλυφθούν κατ ελάχιστον οι ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος. Το νοσοκομείο δεν θα μπορεί από δώ και πέρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προστασία της δημόσιας υγείας και των ασθενών και οδηγείτε μαθηματικά στην πλήρη απαξίωση του. Ενδεικτικά το τριήμερο δεν εφημερεύει ακτινολόγος και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλα τριήμερα. Αυτά προς το παρόν θα επανέλθουμε στο θέμα γιατί μας καίει.

Παπασταματάκης  Γεώργιος  Χειρουργός.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο