Υγεία

Για να εμποδίζετε αποτελεσματικά τους ιούς της γρίπης να έρθουν σε επαφή και να εισβάλουν στο σώμα σας πρέπει να γνωρίζετε πώς αυτοί μεταδίδονται.
Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σε συνεργασία με το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργάνωσαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 μία ξεχωριστή επιστημονική εκδήλωση για τους σπουδαστές των  επαγγελμάτων υγείας που φοιτούν στο νεοσύστατο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Καλαμάτας.
Το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα άνοιξε η νέα πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Ανάπτυξη Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)». Πρόκειται για έργο, που  αφορά στη λειτουργία 18 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) η καθεμία από τις οποίες θα απασχολεί προσωπικό 12 ατόμων.
Υπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη 12/12/2018 οι συμβάσεις προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού 440.000 €.
Την απάντησή του στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Αρκάς βουλευτής κ.Κωνσταντινόπουλος, έδωσε ο διοικητής του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης, Πέτρος Τομάρας.
Η αρθροπλαστική ισχίου με την τεχνική SUPER PATH είναι η πλέον σύγχρονη και ελάχιστης παρεμβατικότητας τεχνική για την αρθροπλαστική του ισχίου.
Στην Τρίπολη βρέθηκε, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος για να συμμετάσχει στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑμεΑ που διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο 
Ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια της πρώτης ΤΟΜΥ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σήμερα λειτουργούν 101 νέες δομές σε όλη τη χώρα ενώ το προσωπικό που τις στελεχώνει ξεπερνά τα 800 άτομα (γιατροί, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικοί κ.α).
Το Κέντρο Υγείας Τρίπολης (πρώην Ι.Κ.Α.) ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Τρίπολης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για τον οικογενειακό γιατρό, για την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης.
Σελίδα 1 από 117

logofootermedia