Υγεία

Την άγνοια των διοικήσεων των νοσοκομείων, όπως προκύπτει από έρευνες, καθώς και άλλα τρωτά σημεία όπως είναι η γραφειοκρατία που καθυστερούν τις κλινικές μελέτες στην χώρα μας, ανέδειξαν οι ομιλητές του τρίτου πάνελ στο 8th Clinical Research Conference με τίτλο: «Έφθασε η ώρα για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών», το οποίο…
Ένας μεγάλος μαραθώνιος ζωής τερμάτισε στο Σχολείο της Νεστάνης.
Στο Μεγανήσι, στον Καστό και τον Κάλαμο, στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου με τους λιγοστούς κατοίκους, όπου υλοποίει την όγδοη αποστολή της η Axion Hellas, πραγματοποίησε επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Οι εργαστηριακες εξετάσεις των εξωτερικών ασθενών τους αποστελλονται ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να επισκεπτονται πάλι το Νοσοκομείο για την παραλαβή τους.
Γιάννης Μπέζος: Με 11 επικουρικούς ιατρούς ενισχύεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας και με 2 το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.Οι προσλήψεις από εβδομάδα. Ειδικότερα:
Υπό νέα μορφή και "καθεστώς” αναμένεται να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), η μεταρρύθμιση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που τελικά έμεινε... στη μέση.
Διορίστηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ο οποίος έχει ήδη οριστεί και αναλάβει υπηρεσία και αναμένεται η πρόσληψη των άλλων πέντε Επιμελητών, για το νευραλγικό αυτό Τμήμα.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης (22-29 Νοεμβρίου 2019), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας που επί χρόνια ευαισθητοποιεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.
Συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου για την HIV λοίμωξη, είχε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, στα γραφεία του Οργανισμού, σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να ενημερωθεί για μια σειρά θεμάτων  καθημερινότητας και θεσμικά, που εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια.
Σελίδα 1 από 134

logofootermedia