Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO προκηρύσσουν για 9η χρονιά 3 ετήσια Βραβεία Επιστημονικής Έρευνας, αξίας 10.000 το καθένα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/pjQJo9TaPBE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Τα Ελληνικά Βραβεία L’Oréal-UNESCO αποτελούν άξονα του διεθνούς προγράμματος “ L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη”.

Η διεθνής πρωτοβουλία L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη ξεκίνησε το 1998. Από το εναρκτήριο έτος, το Ίδρυμα L’Oréal και η UNESCO, αγωνίζονται για να υποστηρίζουν και να αναγνωρίζουν διακεκριμένες ερευνήτριες. Παράλληλα, παροτρύνουν περισσότερες νέες γυναίκες να ασχοληθούν με την επιστήμη και τις βοηθούν στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Στα 18 χρόνια από την ίδρυσή του, το πρόγραμμα L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη έχει τιμήσει 2.530 ερευνήτριες από 112 χώρες. Αυτές οι ευφυείς ερευνήτριες έχουν, η καθεμία με το δικό της τρόπο, κάνει πραγματικά τον κόσμο καλύτερο. Επηρεάζοντας τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, οι ανακαλύψεις τους προσφέρουν νέες λύσεις και απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα. Η επαναστατική καινοτομία τους προάγει ολόκληρα ερευνητικά πεδία και ενίοτε δημιουργεί νέα.

Το πρόγραμμα L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη είναι το μοναδικό στον κόσμο για γυναίκες και το κύρος του επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι 2 Βραβευμένες από το Διεθνές πρόγραμμα έλαβαν Νόμπελ το 2009.

Στην Ελλάδα τα Ελληνικά Βραβεία L’Oréal-UNESCO θεσμοθετήθηκαν το 2006 και έχουν επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 23 Ελληνίδες Ερευνήτριες.

Τα Ελληνικά Βραβεία χορηγούνται σε Ελληνίδες Επιστήμονες, ηλικίας μέχρι
38 ετών, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, οι οποίες ασχολούνται με την Επιστημονική Έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών.
Οι αιτούσες πρέπει να δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Για τα “Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα: http://www.womeninscience.gr
μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και...

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη, σήμερα (19.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ενημέρωση «κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ανατολικής Μάνης» 2024-2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» 2024-2025 Αγαπητοί Γονείς, Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για τέταρτη χρονιά,  συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. στα σχολεία του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο