Άλμα Ζωής: «Είμαστε εδώ για ‘σένα» – Ημέρα της Γυναίκας

Το σύνθημα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» είναι: Είμαστε εδώ για ‘σένα.

Για ‘σένα που περνάς ό,τι κι εμείς.
Για ‘σένα που ανησυχείς για κάποια άλλη.
Για ‘σένα που μεγαλώνεις και δυσκολεύεσαι με τους γρήγορους ρυθμούς.
Για ‘σένα που φροντίζεις τους αγαπημένους σου και δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. 
Για ‘σένα που είσαι νέα και θέλεις να μάθεις.
Για ‘σένα που αφιερώνεσαι στη δουλειά σου.
Για ‘σένα που μεγαλώνεις μόνη σου το παιδί σου.

Για ‘σένα που βρέθηκες μακριά από τη χώρα σου και χτίζεις ξανά τη ζωή σου. 

Όποια κι αν είσαι, είμαστε εδώ. 

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» δημιουργήθηκε το 1988, από γυναίκες για γυναίκες, με μοναδικό κίνητρο την διάθεση για προσφορά, με βασικές αρχές την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια και με όραμα έναν κόσμο χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού.
Γυναίκες ασθενείς κατάφεραν να δημιουργήσουν και να εξελίξουν το «Άλμα Ζωής» για να αλλάξουν τη ζωή τη δική τους και άλλων γυναικών. Γιατί κατάλαβαν πως όταν είμαστε ενωμένες είμαστε πιο δυνατές, ακόμα και από μία ασθένεια όπως ο καρκίνος. 

Αυτή η «οικογένεια» γυναικών συνεχίζει μέχρι και σήμερα να παρέχει πολυεπίπεδη στήριξη σε ασθενείς με καρκίνο μαστού σε όλη την Ελλάδα. Τα προγράμματα του Συλλόγου παρέχονται δωρεάν και αφορούν σε ψυχολογική στήριξη, βελτίωση της ποιότητας ζωής, ενημέρωση των ασθενών για τα κοινωνικά τους δικαιώματα και για ό,τι έχει σχέση με την ασθένεια, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε κάθε γυναίκα. 

Μέσα στα χρόνια πολλά έχουν αλλάξει. Είναι εντυπωσιακό, όμως, πόσο σύγχρονες παραμένουν πάντα οι διεκδικήσεις για ισότητα και η ανάγκη για ενδυνάμωση των γυναικών. 
Αφουγκραζόμενες τις πολλαπλές ανάγκες των γυναικών και αντιλαμβανόμενες τους πολλαπλούς μας ρόλους, φέτος, μετατρέψαμε τις μηνιαίες συναντήσεις των μελών του Συλλόγου μας σε αφιερώματα όπου όλες μας μπορούμε να έχουμε φωνή. Έπειτα από ενημέρωση για την έμφυλη βία τον Φεβρουάριο με συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητριών,  η συνάντηση του Μαρτίου αφιερώθηκε σε αθέατες ιστορίες γυναικών. Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, συζητήσαμε προβλήματα και εμπόδια, μοιραστήκαμε όνειρα και επιθυμίες και ενδυναμώσαμε η μία την άλλη. 

Πιστεύουμε ακράδαντα πως μέσα από συνέργειες, οργανισμοί που ασχολούνται με διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στις ζωές μας και, τελικά, να αλλάξουν τον κόσμο. 

Κάθε μία από εμάς ας γίνει πηγή έμπνευσης και πρότυπο για τη διπλανή της και όλες μαζί ας μεγαλώσουμε το δίκτυο της αλληλοϋποστήριξης. 

Είμαστε εδώ για ‘σένα. 

unnamed 11

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο