Τσάι: Τέσσερις εναλλακτικές χρήσεις που δεν φαντάζεσαι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τσάι είναι αγαπημένη προτίμηση, ειδικά το χειμώνα, όμως η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σαν απλό ρόφημα.

Βοηθά στο πλύσιμο των πολύ βρόμικων σκευών μαγειρικής

Γεμίστε ένα βρόμικο κατσαρολάκι ή ένα τηγάνι με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Αφήστε το σκεύος σας να μουλιάσει ένα ολόκληρο βράδυ. Το οξύ του τσαγιού βοηθάει να διασπάσει τα λίπη από τα σκεύη και να γίνει το καθάρισμά του πολύ πιο εύκολο.

Αρωματίζει το ρύζι

Αν θέλετε να δώσετε ένα όμορφο άρωμα στο ρύζι σας μπορείτε απλά να ρίξετε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού μέσα στο βραστό νερό. Το ρύζι σας θα αποκτήσει έτσι ένα υπέροχο άρωμα.

Γυαλίζει τα έπιπλά σας

Για να φρεσκάρετε τα ξύλινα πατώματα και τα έπιπλά σας μπορείτε να βράσετε 5-10 φακελάκια τσαγιού και ρίξτε τα σε έναν κουβά με νερό. Σφουγγαρίστε κανονικά το πάτωμά σας με αυτό το μείγμα ή καθαρίστε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα πανί.

Αναζωογονεί τα μαλλιά

Ρίξτε κρύο αλλά φρέσκο τσάι στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Έπειτα λούστε κανονικά τα μαλλιά σας και βάλτε τους και κοντίσιονερ. Αν θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα βάλτε τους πράσινο τσάι, ενώ αν θέλετε να τους δώσετε έξτρα λάμψη, βάλτε τους μαύρο τσάι.

pronews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο