Πώς επηρεάζει το παιδί ο πυρετός στην εγκυμοσύνη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο εκτιμώμενος κίνδυνος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, είναι αυξημένος κατά 34% όταν ο πυρετός εμφανίζεται σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης και 40% όταν ο πυρετός εμφανίζεται συγκεκριμένα κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ ξεπερνά το 300% για τα παιδιά των γυναικών που ανεβάζουν πυρετό τρεις ή και περισσότερες φορές μετά τη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους. 

Η νέα μελέτη φαίνεται να ενισχύει τη θεωρία ότι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα της μέλλουσας μητέρας ενδέχεται να διαταράξουν την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού, οδηγώντας σε διαταραχές όπως ο αυτισμός. 

«Ο πυρετός είναι η κινητήρια δύναμη στην περίπτωση αυτή» και όχι η ίδια η λοίμωξη, διευκρινίζει η Μάντι Χόρνιγκ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμφωνα με τη Washington Post. Ο πυρετός αποτελεί μέρος της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και συγκεκριμένα της ανοσοαντίδρασης που προκαλεί ένας παθογόνος παράγοντας. Τα μόρια που παράγονται στο πλαίσιο αυτής της ανοσοαντίδρσης μπορεί να «περάσουν» στο αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα του παιδιού, προκαλώντας προβλήματα. 

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν 95.754 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1999 και 2009, εκ των οποίων 583 διαγνώστηκαν αργότερα με κάποια διαταραχή του αυτιστικού φάσματος.

pronews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο