6 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αν δουλεύεις από το σπίτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τηλεργασία αυξάνεται. Οι διευθυντές δηλώνουν αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων που εργάζονται κατ’ οίκον.

Ένας στους 5 Αμερικανούς, εργάζεται από το σπίτι του, αύξηση 63% τα τελευταία πέντε χρόνια. Το 24% του συνόλου των εργαζομένων, έκαναν ένα μέρος της εργασίας τους από το σπίτι το 2015. Η τάση αυτή εξαπλώνεται παγκοσμίως. Να 6 αποτελεσματικές συνήθειες που μπορείς να ακολουθείς αν εργάζεσαι από το σπίτι.

1.Ετοιμάσου σαν να πήγαινες στο γραφείο.

Η εργασία από το σπίτι, μας κάνει να πιστεύουμε οτι είναι «χαλαρή». Η έλλειψη όλων των ασφαλιστικών δικλείδων (ελέγχου) που προσφέρει ένα γραφείο με συνεργάτες, μπορεί να μας κάνει ζημιά! Δε θα ήταν άσχημο να κάνεις μια προσομοίωση της εργασίας σου στο γραφείο…Για παράδειγμα, να ντύνεσαι κανονικά, δεν είναι ανάγκη να φοράς κοστούμι (εκτός αν έχεις σημαντική τηλεδιάσκεψη). Η αίσθηση και μόνο ότι ντύνεσαι για να κάνεις κάτι, είναι υπεραρκετή για τον εγκέφαλο.

2.Αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Άσχετα αν σου το έχουν ως προϋπόθεση οι εργοδότες σου, εσύ οφείλεις να τηρείς ένα δικό σου χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών σου. Η έλλειψη του ελέγχου, δεν έχει μόνο τα καλά της. Σε μια «κακή» μέρα για σένα, δε θα έχεις κάποιον να σε «ξυπνήσει». Αυτό σημαίνει, πως η αυτοσυγκέντρωσή σου πρέπει να χτυπάει κόκκινο.

3.Κλείσε τα παράθυρα των social media.

Δε χρειάζεται να θυμίσουμε πως πολλές εταιρείες έχουν αποφασίσει να κλειδώνουν τους υπολογιστές για να μην αποσπάται η προσοχή των εργαζομένων. Φαντάσου λοιπόν να είσαι στο σπίτι και να έχεις το μυαλό σου μία στα work sheets και μία στα likes και στα shares! Έτσι….δε γίνεται δουλειά! Οριοθέτησε διαλείμματα και μόνο τότε βγες στον «άερα του διαδικτυακού κόσμου». Κατά την υπόλοιπη ώρα,  άσε τα ίχνη σου… να χαθούν από τα social media.

4.Διαμόρφωσε τον χώρο σου!

Ο χώρος σου πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να σε «κρατάει». Δε χρειάζεται να πούμε μόνο για την τάξη που πρέπει να επικρατεί. Όταν είμαστε μόνοι μας, η «άνεση» και η «οικειότητα» που αποκτούμε με την..αταξία μας, μεγαλώνει! Εκτός από αυτό, προσπάθησε να ομορφύνεις το περιβάλλον σου. Πράγματα που αγαπάς, ας τα έχεις σε μέρος που να είναι ορατά από σένα. Δεν είναι λίγοι που έχουν και κάποιο μικρό σκεύος που έχει νερό, όπως π.χ ένα συντριβανάκι μινιατούρα, μικρές γλάστρες με υδρορροές και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στο feng shui.

5.Διάλειμμα με βόλτα!

Τέτοιο πλεονέκτημα, δύσκολα μπορείς να το αγνοήσεις! Αντί να τρως την ώρα σου στα social media, προσπάθησε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου, την έξοδο ως διάλειμμα. Αν το διάλειμμά σου είναι από τον υπολογιστή, στον…υπολογιστή, τότε να ξέρεις πως κάνεις ζημιά και στην διάθεσή σου και στον εγκέφαλό σου. Ανά μία ώρα και κάτι, να κάνεις ένα τέταρτο της ώρας διάλειμμα. Φρόντισε ένα μεγάλο διάλειμμα να είναι εκτός του χώρου σου, αφού φας για να μην νιώθεις «βαρύς» μετά.

6.Άλλαξε δωμάτιο όταν τελειώνεις την εργασία σου.

Αν ο καιρός δεν είναι καλός, αν οι φίλοι σου έχουν δουλειά, αν τελοσπάντων, δεν έχεις και πολύ κέφι για έξοδο και αλλαγή περιβάλλοντος, μην κάνεις το λάθος να μένεις στο ίδιο μέρος. Η καθιστική ζωή (το γυμναστήριο είναι μια πολύ καλή λύση) και η μονοτονία της ύπαρξής σου σε ένα χώρο συνέχεια, θα σε κάνει να βαρεθείς…το ίδιο σου το σπίτι! Δεν πρέπει να αφήνουμε τον εγκέφαλο να ταυτίζει το σπίτι μας με το εργασιακό περιβάλλον.

tsemperlidou.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο