5 τρόποι για να σε σέβονται στη δουλειά σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο σεβασμός δίνεται μόνο σε όσους το έχουν κερδίσει με την αξία τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τους σέβονται στη δουλειά τους. Επιδιώκουν να κερδίζουν το σεβασμό από τους ανωτέρους και τους συναδέλφους τους και είναι, εξίσου, σημαντικό, τόσο για έναν απλό υπάλληλο, όσο και για ένα μεγάλο στέλεχος μίας εταιρίας.

Πώς θα καταφέρεις να σε σέβονται στη δουλειά σου;

1.Μη δίνεις τα πάντα.

Η δουλειά είναι σαν τις σχέσεις. Αν γαντζωθείς πάνω της θα την πνίξεις. Ο εργοδότης σου θα πρέπει να εκτιμά την παρουσία σου και να καταλάβει ότι εργάζεσαι γιατί το έχεις επιλέξει και όχι γιατί είναι κάτι καταναγκαστικό ή γιατί δεν μπορείς να υπάρξεις χωρίς τη δουλειά σου. Αν κάνεις υπερωρίες εθελοντικά και δίνεις τα πάντα χωρίς να σου το ζητάνε, θα σε θεωρήσουν για δεδομένο και θα σε εκμεταλλευτούν.

2.Ποτέ μην χάσεις μία προθεσμία.

Για αυτό λέγεται και προθεσμία. Σίγουρα, δε θα χαθεί και ο κόσμος αν κάποια στιγμή τύχη και χάσεις μία προθεσμία, όμως, ο άνθρωπος που φέρνει εις πέρας ό,τι έχει αναλάβει, στο χρόνο που έχει υποσχεθεί, δέχεται και τον σεβασμό των άλλων. Σε περίπτωση που κάτι συμβεί και δεν τα καταφέρεις, ενημέρωσε και δώσε μία εναλλακτική λύση.

3.Μην αργείς στα ραντεβού σου.

Με το να στήνεις τους άλλους στα ραντεβού σου δείχνεις ότι δεν τους υπολογίζεις και πως πιστεύεις ότι ο χρόνος σου είναι πιο πολύτιμος από το δικό τους. Δείχνεις ασέβεια και όπως είναι λογικό δε θα κερδίσεις ούτε το δικό τους σεβασμό. Φαντάσου να ήσουν στη θέση τους.

4.Μην σπαταλάς τον χρόνο κανενός.

Ο χρόνος, ειδικά, στον εργασιακό χώρο είναι πολύτιμος. Φρόντισε, λοιπόν, να μην σπαταλάς το χρόνο των άλλων με φλυαρίες και ανούσιες κουβέντες ή κουτσομπολιά. Από την άλλη, άφησε τους ανωτέρους σου να σπαταλήσουν λίγο από το δικό σου χρόνο. Θα δείξεις, με αυτόν τον τρόπο, πρόθυμος.

5.Ντύσου κάθε μέρα σαν να πρόκειται να ζητήσεις αύξηση.

Ναι, θέλεις να ξεχωρίζεις, αλλά πρέπει να το κάνεις διακριτικά. Είναι καλύτερο να αφήσεις το κοστούμι σου στο ντουλάπι. Δεν θέλεις να δείξεις ότι νιώθεις πως είσαι ανώτερος από τους άλλους. Αυτό γεννά μόνο δυσαρέσκεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φορέσεις ένα καλό σακάκι πάνω από ένα πουλόβερ ή ένα κομψό φόρεμα.

tsemperlidou.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο