Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος θεατών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον χώρο για να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη θεατρική μεταφορά της τραγωδίας του Σοφοκλή.
Η σκηνοθετική προσέγγιση του Θέμη Μουμουλίδη εστίασε στην ανάδειξη των διαχρονικών πολιτικών και κοινωνικών μηνυμάτων που εμπεριέχονται στο αρχαίο κείμενο. Η παράσταση επιχείρησε να φωτίσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο δίκαιο του ατόμου και την αυθαιρεσία της εξουσίας, μεταφέροντας το κεντρικό νόημα του έργου στο σύγχρονο πλαίσιο. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, ενός υπαίθριου θεάτρου στην Τρίπολη, αποτέλεσε το σκηνικό για την παρουσίαση της τραγωδίας, η οποία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης περιοδείας του θιάσου.
Η ανταπόκριση του κοινού της πόλης ήταν ιδιαίτερα αισθητή, καθώς η πληρότητα του θεάτρου κατέδειξε το ενδιαφέρον για την ποιοτική θεατρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι συντελεστές της παράστασης απέδωσαν τα κεντρικά πρόσωπα του έργου, αναδεικνύοντας τα διλήμματα της Αντιγόνης και την αλαζονεία του Κρέοντα, στοιχεία που παραμένουν κεντρικά στη δραματουργία του Σοφοκλή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία του αρχαίου δράματος στα πολιτιστικά δρώμενα της ελληνικής περιφέρειας.



