Ναυάγιο “Δημήτριος” Γύθειο (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολαύστε από ψηλά το ναυάγιο “Δημήτριος” που βρίσκεται προσαραγμένο στα καταγάλανα νερά της παραλίας Βαλτάκι Γυθείου.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/gdkjeTWUI5A” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Το επιβλητικό ναυάγιο “Δημήτριος” προκαλεί δέος σε όποιον το αντικρίζει και είναι πολλά χρόνια προσαραγμένο στην παραλία Βαλτάκι, πέντε χιλιόμετρα πιο έξω από την ιστορική κωμόπολη του Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σε πολλούς είναι γνωστό και ως πλοίο “φάντασμα” αφού πολλές ιστορίες και μύθοι έχουν ειπωθεί. Μάλιστα αρκετοί ισχυρίζονται πως ήταν και ένα από τα πρώτα παράνομα τσιγαράδικα της εποχής, που μετέφεραν λαθραία τσιγάρα από Τουρκία – Ιταλία.

Όταν κατασχέθηκε από τις λιμενικές ακτές του Γυθείου σκόπιμα απελευθερώθηκε και σύρθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αφού πρώτα πυρπολήθηκε για να αποκρύψει τα στοιχεία του λαθρεμπορίου. 

Το ναυάγιο το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της παραλίας έχει γίνει πόλος έλξης για τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο