Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς 2024 – Αποχαιρετήσαμε τον Αύγουστο με 3 μέρες γεμάτες μουσική στα Κύθηρα

Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς ολοκληρώθηκε μετά από 3 φανταστικές μέρες δίπλα στη θάλασσα! Για 3 μέρες από 23 έως και 25 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πορτοκαλιάς Καραβά κατάφερε να προσελκύσει περισσότερα από 5.000 άτομα σε μια γιορτή που τα είχε όλα: ασταμάτητη μουσική, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους αλλά και θετικό οικολογικό πρόσημο! Επενδύοντας στο μεγαλύτερο […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς ολοκληρώθηκε μετά από 3 φανταστικές μέρες δίπλα στη θάλασσα! Για 3 μέρες από 23 έως και 25 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πορτοκαλιάς Καραβά κατάφερε να προσελκύσει περισσότερα από 5.000 άτομα σε μια γιορτή που τα είχε όλα: ασταμάτητη μουσική, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους αλλά και θετικό οικολογικό πρόσημο!

Επενδύοντας στο μεγαλύτερο έως τώρα line up του φεστιβάλ, οι διοργανωτές έστησαν μια τριήμερη γιορτή στο βορειότερο σημείο των Κυθήρων. Η Μαρίνα Σάττι, η Ιουλία Καραπατάκη και ο Εισβολέας επισκέφθηκαν πρώτη φορά το νησί και μαζί με το παραδοσιακό σχήμα από την “γειτόνισσα” Κρήτη, τους Pale Oaks, τους Glass Rebel και την Kids Radio Banda των κυθήριων Λάμπη Κουντουρόγιαννη και Θοδωρή Μαυρογιώργη, ξεσήκωσαν ντόπιους αλλά και επισκέπτες του νησιού! Μετά τα live acts, το πάρτυ συνεχίστηκε με dj sets από τους Street Outdoors, Lil Dim, Super Mario και dj Nathan ενώ για μία ακόμη χρονιά, την παρουσίαση και τα vibes ανέλαβε ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας.

Η προσέλευση του κοινού ξεκινούσε κάθε μέρα από νωρίς, με πολλούς να επιλέγουν μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας της Πλατειάς Άμμου πριν στρέψουν την προσοχή τους στις τοπικές νοστιμιές που υπήρχαν στο εστιατόριο του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ Πορτοκαλιάς είναι το ομαδικό πρότζεκτ της τοπικής κοινωνίας του Καραβά Κυθήρων. Μικροί και μεγάλοι συνεισφέρουν με τοπικά προϊόντα, με την τέχνη τους, με τη δουλειά τους, με αγάπη, μεράκι και κουβάλημα, δουλεύοντας εθελοντικά για να απολαύσει το κοινό ένα φιλόξενο και χειροποίητο αποτέλεσμα!

Ανανεώνουμε ήδη το ραντεβού μας για το 2025! Καλή αντάμωση!

Φεστιβάλ και βιωσιμότητα
Η εθελοντική ομάδα διαχείρισης απορριμμάτων του Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς ανέλαβε το δύσκολο έργο οργάνωσης και τοποθέτησης ξεχωριστών κάδων για κάθε κατηγορία απορριμάτων, μοίρασε φυλλάδια με οδηγίες στους επισκέπτες του φεστιβάλ και φρόντισε με τους εθελοντές της για την καθοδήγηση στο χώρο, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και καθιστώντας για μια ακόμη χρονιά, σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ την καθαριότητα και την βιωσιμότητα στη λογική του “leave no trace behind”. Οι τροφές που πετάχτηκαν και ήταν κατάλληλες δόθηκαν στα τοπικά ζώα, οι γόπες απορρίφθηκαν σε ειδικούς κάδους ενώ ενδελεχής ήταν και η ανακύκλωση. Μετά το πέρας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση καθαρισμού σε όλη τη περιοχή της Πλατείας Άμμου, τηρώντας την υπόσχεση της διοργάνωσης για διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, αφήνοντας το χώρο του φεστιβάλ όμορφο και καθαρό όπως και την μέρα που τον παρέλαβαν.

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου