Νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα στα ελληνικά πλοία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τα μέσα Απριλίου 2024, το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα στα πορθμεία, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.

Βασικοί κανόνες:

  • Όρια φόρτισης της μπαταρίας: Τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα πρέπει να έχουν φόρτιση της μπαταρίας κάτω από 40%.
  • Περιορισμοί στη δεξαμενή καυσίμου: Οι δεξαμενές καυσίμων των οχημάτων υγραερίου ή CNG πρέπει να είναι γεμάτες το πολύ κατά 50%.
  • Μόνο συνοδευόμενα οχήματα: Οι ιδιοκτήτες πρέπει να παραμένουν μαζί με τα οχήματά τους.
  • Κατάσταση οχήματος: Απαγορεύεται η επιβίβαση σε κατεστραμμένα οχήματα.

Οι κανόνες αυτοί ευθυγραμμίζονται με τις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα και της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφαλίσεων, μετά από περιστατικά όπως η πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Fremantle Highway.

Προκλήσεις:

  • Υπάρχουν περιορισμένοι σταθμοί φόρτισης στα ελληνικά λιμάνια και στα νησιά.
  • Διαχείριση μπαταριών: Οι ταξιδιώτες πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τη φόρτιση των μπαταριών τους για να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των πλοίων.

Εφαρμογή από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες:

  • Κύριες Ακτοπλοϊκές Εταιρείες: Οι εταιρείες Anek Lines, Minoan Lines και Superfast Ferries θα ελέγχουν τα επίπεδα της μπαταρίας και των καυσίμων κατά τη διάρκεια της επιβίβασης.
  • Έλεγχοι θερμοκρασίας: Οι θερμοκρασίες των μπαταριών θα παρακολουθούνται για την αποφυγή υπερθέρμανσης.
  • Σήμανση και ειδοποιήσεις: Οι οδηγοί πρέπει να ενημερώνουν το πλήρωμα για τυχόν συναγερμούς.
  • Πρακτικές φόρτωσης: AFV θα φορτώνονται σε ανοιχτούς χώρους με CCTV και κατάλληλο εξαερισμό.

Σχεδιάζοντας το ταξίδι σας:

Ενώ αυτοί οι κανονισμοί δημιουργούν κάποιες προκλήσεις, ο προσεκτικός σχεδιασμός μπορεί να μετριάσει τις ενοχλήσεις. Καθώς η Ελλάδα επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης, το μέλλον των μετακινήσεων με AFV φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Για λεπτομερείς πληροφορίες και για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, επισκέψου τις ιστοσελίδες των ακτοπλοϊκών εταιρειών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Χρησιμοποίησε τη Ferryscanner για να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σου και να εξασφαλίσεις ένα ασφαλές και συμβατό ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανάτρεξε στο αρχικό άρθρο εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο