Ταξίδι εξοικείωσης για δημοσιογράφους στην Ολυμπιακή Γη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των ετήσιων δράσεων τουριστικής προβολής 2024 και διάχυσης της τουριστικής ταυτότητας της Ολυμπιακής Γης, το  τριήμερο 21 -23 Ιουνίου 2024 οργάνωσε δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip), με  δημοσιογράφους του Αθηναϊκού τύπου.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι από το «Βήμα», τη «Ναυτεμπορική», το «Έθνος» την «Καθημερινή» που περιηγήθηκαν σε σημεία ενδιαφέροντος στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και την Ηλεία. Ξεναγήθηκαν στην Αχαΐας Κλάους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο Μέγα Σπήλαιο, την παραλία Κουρούτας και αλλού, ενώ συμμετείχαν σε γαστρονομικές δράσεις, έτσι ώστε οι επισκέπτες να γευθούν τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα. 

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων του προορισμού της Ολυμπιακής μας Γης, προκειμένου να τοποθετηθεί στην ατζέντα του κάθε δυνητικού επισκέπτη, ως προορισμός τον οποίο επιθυμεί να γνωρίσει και να απολαύσει. Το ταξίδι εξοικείωσης αποτελεί μία στοχευμένη προωθητική ενέργεια, η οποία μετατρέπει τη βιωματική εμπειρία του κάθε συμμετέχοντα δημοσιογράφου σε άρθρα, ρεπορτάζ και εικόνες με απώτερο στόχο να δημιουργήσει την επιθυμία σε κάθε αναγνώστη να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά την Ολυμπιακή Γη. 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί για τη Δυτική Ελλάδα μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία τουριστικής προβολής με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα  που εστιάζει στην προσέλκυση ευρύτερου και διαφοροποιημένου κοινού από όλη την Ελλάδα.

«Με τη διοργάνωση αυτού του ταξιδιού εξοικείωσης δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους φιλοξενούμενούς μας διακεκριμένους δημοσιογράφους σε όμορφα μέρη της Ολυμπιακής Γης, ώστε οι επισκέπτες μας να γίνουν μέτοχοι της εμπειρίας, να ευαισθητοποιηθούν για τα μέρη μας, και να μεταλαμπαδεύσουν το βίωμά τους στο αναγνωστικό, τηλεοπτικό και ψηφιακό κοινό τους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος και πρόσθεσε: «Η δράση αυτή αποτελεί για εμάς ένα εργαλείο που ενέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ενισχύει με άμεσο τρόπο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να αποκομίσουν και άλλοι τις μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοί μας»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο