Εισήγηση του Προέδρου του ΤΟΠ στο Προσυνεδριο του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ομοσπονδιών Αρκάδων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Μαρινάκος από το Προσυνέδριο του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρκαδικών Ομοσπονδιών: απαιτείται νέος στρατηγικός σχεδιασμός και συμπράξεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα για την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας.    

Στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρκαδικών Ομοσπονδιών που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα,  ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και   Αντιπρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Καθ.κ. Κων/νος Μαρινάκος αναφέρθηκε στην νέα φιλοσοφία που θα πρέπει να υπηρετεί ο σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης της Αρκαδίας. 

Ειδικότερα επεσήμανε ότι « οι νέες τάσεις που επικρατούν στην ταξιδιωτική βιομηχανία ειδικά μετά την πανδημία και οι ραγδαίες μεταβολές που έχουν επέλθει από πλευράς ζήτησης,  επιτάσσουν μια νέα  φιλοσοφία και έναν νέο στρατηγικό σχεδιασμό  από πλευράς των  εμπλεκομένων (stakeholders) με την τουριστική ανάπτυξη φορέων.

Η Αρκαδία,  λόγω της αξιόλογης γεωφυσική́ς της  ποικιλομορφίας, των  ανεξάντλητων φυσικών της πόρων, των ιδιαιτέρων τοπικών χαρακτηριστικών της, του  πλούσιου πολιτισμού  και της παράδοσής της, συνθέτει  ένα σπάνιο μωσαϊκό́ παραστάσεων, εικόνων και εμπειριών που την καθιστούν έναν  προορισμό ευλογημένο με τεράστιες προοπτικές.

Από την άλλη, λόγω των νέων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί, λόγω των φαινομένων υπερκορεσμού σε αρκετούς πλέον προορισμούς και  του στρεσογόνου σύγχρονου τρόπου ζωής, το  καταναλωτικό κοινό αντιλαμβάνεται πλέον την αξία της φύσης, του παραδοσιακού τρόπου ζωής των κατοίκων των χωριών, της συμμετοχής σε αγροτικές δραστηριότητες, της  αυθεντικής   κουζίνας και της ενεργούς συμμετοχής σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Υπό αυτούς τους όρους  ένα πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που να βασίζεται στον τουρισμό υπαίθρου (αγροτουρισμό, οινοτουρισμό, περιηγητικές διαδρομές- πεζοπορία, γεωτουρισμό, αλιευτικό τουρισμό) και τον  πολιτιστικό τουρισμό  αποτελούν   σαφώς την καταλληλότερη και ποιοτικότερη εναλλακτική λύση  για την Αρκαδία.

Παράλληλα μια τέτοια προοπτική απαιτεί την ανάπτυξη στρατηγικών δράσεων Σύμπραξης Δημοσίου και  Ιδιωτικού Τομέα  σε ζητήματα βελτίωσης & ανάπτυξη υποδομών, ενίσχυσης των μεταφορών,  αναβάθμισης & προώθησης τουριστικού προϊόντος, ενίσχυσης των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον τουρισμό και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο