Επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου στον Άδωνι Γεωργιάδη

Νοεμβρίου 23, 2021
Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την ένταξη των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο αναπτυξιακό νόμο, έστειλε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων - Κυθήρων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

        Προς : 

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη  Γεωργιάδη

Κοινοποίηση : 

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα

Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Βλάση

Βουλευτή Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών κ. Βασίλη Σπανάκη

Θέμα:  Πρόταση για την ένταξη των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο αναπτυξιακό νόμο

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για ότι κάνετε για τον κλάδο μας μέχρι σήμερα και να σας ζητήσουμε να εστιάσετε σε ένα θέμα που είναι φλέγον για τον τουρισμό και αφορά την δυνατότητα ένταξης των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο,

Όπως γνωρίζετε,  το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο και έτσι η οικονομική ενίσχυση από τον αναπτυξιακό θα αποτελούσε μία ανάσα για τις επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν  να παραμείνουν ανταγωνιστικές.  Δυστυχώς όμως στα υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια δεν περιλαμβάνονται τα Μη κύρια καταλύματα Ν4276/14. Παρ’ όλα αυτά σας γνωρίζουμε ότι στην Ελληνική επαρχία, στις περιοχές που δεν έχουμε αναπτυγμένο τουρισμό, σε χωριά και οικισμούς αναπτύσσονται μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα- μη κύρια τουριστικά καταλύματα (τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με αυτοτέλεια λειτουργίας  και ενοικιαζόμενα δωμάτια- διαμερίσματα). Τα καταλύματα αυτά εξυπηρετούν κυρίως τον οικογενειακό και εναλλακτικό τουρισμό και συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, κατά την άποψη θα πρέπει να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο και τα καταλύματα αυτής της μορφής.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για τον κλάδο μας διότι αυτή την στιγμή κινδυνεύουν να αποκλειστούν το 85% των τουριστικών μονάδων της περιοχής μας κάτι το οποίο δεν βοηθά στην επιβίωση και ανάπτυξη των μονάδων αυτών.

Τα μη κύρια καταλύματα της Ομοσπονδίας μας αποτελούν  ατμομηχανή για τον τουρισμό έτσι κρίνεται απαραίτητη  η δυνατότητα μιας τέτοιας οικονομικής ενίσχυσής τους  ώστε να αναβαθμισθούν τα  καταλύματα και να προαχθεί ο τουρισμός γενικότερα.

Ως  Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου & Κυθήρων  η οποία αντιπροσωπεύει το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων της Πελοποννήσου και παλεύει καθημερινά για την ανάδειξή του τόπου μας,  αιτούμεθα την δυνατότητα ένταξης των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο αναπτυξιακό νόμο. 

Συμπληρωματικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα κριτήρια ένταξης θα πρέπει να είναι ευέλικτα και να μην οδηγούν σε αποκλεισμούς  καθώς  και τα κύρια και τα μη κύρια καταλύματα, της περιοχής μας τουλάχιστον, λειτουργούν εποχιακά.

Για τους λόγους αυτούς  θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη το αίτημά μας  αυτό και ευελπιστούμε ότι με την  απόφασή σας  τα καταλύματά μας θα μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Πιστεύουμε ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση στο δίκαιο αυτό αίτημα μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γ. Γραμματέας   

Θεόδωρος  Οικονόμου                                           Ακριβή Μανωλέσου (Βίβιαν)

Τελευταία τροποποίηση στις 23 Νοεμβρίου 2021 %21:%Νοε

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 23 Ιαν

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

 • 23 Ιαν

  ΔΙΑΚΟΥΜΕΑ ΕΛΕΝΗ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Μαυρομιχάλη 73

  08:00 - 14:00 & 17:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2721084344

 • 23 Ιαν

  ΜΑΡΙΝΟΥ Χ. - ΜΑΡΜΑΡΑ Π.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Πατρών 36

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741021820

 • 23 Ιαν

  ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Βαρβάκη 6

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022165

 • 23 Ιαν

  ΣΑΧΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 123

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731021950

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia