Ημερίδα για τον τουρισμό διοργανώθηκε στη Δημητσάνα

Με τη συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού, την παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελεχών της αγοράς, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες της ημερίδας για τον τουρισμό, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τ.Ο.Π. και της Ε.Ξ.Α., την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας και αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Μπαξεβάνος Χαράλαμπος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, κ. Γόντικας Νίκος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, συνοδευόμενος από διευθυντικά στελέχη της Αρκαδίας, κ. Δημουλάς Λάμπρος, η υπεύθυνη του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Πελοποννήσου, κ. Χαιρέτη Αντωνία, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, κ. Παπαϊωάννου Χαράλαμπος, ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Destino Tours, κ. Μπίνος Νικόλαος κ.α. Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και την τοπική Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Κων/νος Μαρινάκος και ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ο.Π. και Σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Πολλάλης Δημήτρης.

Στην εισήγησή του, ο κ. Μαρινάκος, αναφέρθηκε σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και διαρθρωτικών προβλημάτων τουριστικής ανάπτυξης στην Π.Ε. Αρκαδίας, με επίκεντρο την ορεινή Αρκαδία αλλά και σε θέματα φορολογικού και θεσμικού χαρακτήρα, που εντόνως προβληματίζουν τους ξενοδόχους. Ειδική μνεία, για το Ελληνικό Πρωινό, την οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες και για το φαινόμενο της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy), μια νέα τάση που εξαπλώνεται παγκοσμίως με έντονους ρυθμούς εις βάρος της επίσημης ξενοδοχίας, της ποιότητας στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και την απασχόλησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έγινε από τον κ. Πολλάλη Δημήτρη. Το στίγμα του προγραμματισμού και της προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας, για τη επόμενη διετία, δόθηκε από τον εκπρόσωπο του Destino Tours, κ. Μπίνο Νικόλαο. Ο κ. Παπαϊωάννου Χαράλαμπος με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη υποψηφιότητα της Τρίπολης ως “Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021”, μια συνολική προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης και όλων των Δήμων της Αρκαδίας, της οποίας η αξιολόγηση αλλά και η τελική επιλογή, θα φέρει θετική επίδραση, ιδιαίτερη τόνωση και πολλαπλασιαστικά τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή. Την διαδικασία κατηγοριοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά, με βάση την νέα νομοθεσία, ανέλυσε η προσκεκλημένη εκπρόσωπος έγκριτης πιστοποιημένης εταιρίας, κ. Μπάκα Θεανώ, ενώ στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται εκ μέρους των Τραπεζών μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων τραπεζικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Δημουλάς Λάμπρος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του κοινού σε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την βελτίωση έργων αναδομών και υποδομών. Με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών, συμφωνήθηκε από κοινού να οργανωθεί σύντομα μια νέα διευρυμένη συνάντηση, μεταξύ των ιδιωτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων τουριστικού αναπτυξιακού χαρακτήρα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο