Ο αναπτυσσόμενος κλάδος του αθλητικού τουρισμού

@euro2020

Ο κλάδος του αθλητικού τουρισμού δείχνει μια σταθερά αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά στην Ασία. Για την άνθηση του τουρισμού, δύο από τα βασικά εμπόδια ήταν πάντα ο χρόνος και το χρήμα.

Καθώς όμως οι γρήγορες μετακινήσεις κάνουν τον κόσμο ολοένα και μικρότερο ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες στις αναπτυσσόμενες χώρες αποκτούν οικονομική δύναμη υπάρχει πλέον ραγδαία ανάπτυξη στον τομέα.

Στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπτυξης, περιλαμβάνονται και επιμέρους κλάδοι όπως αυτός του αθλητικού τουρισμού. Συγκεκριμένα αφορά στην μαζική μετακίνηση τουριστών σε χώρες και πόλεις που αναλαμβάνουν μεγάλα αθλητικά events. Η μεγάλη συμμετοχή πλήθους ξένων φιλάθλων δεν έχει αντίκτυπο μόνο στην εκάστοτε διοργάνωση, αλλά και στην οικονομία του τόπου που τη φιλοξενεί. Με το σκεπτικό αυτό, οι πόλεις που αποφασίζουν να φιλοξενήσουν τέτοια events, αναλαμβάνουν αρχικά δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις, αναμένοντας στο τέλος, πολλαπλά οικονομικά οφέλη.

Όσο πιο σημαντική λοιπόν είναι μια διοργάνωση, τόσο πιο μεγάλη η προσέλκυση κόσμου και κατά συνέπεια ο οικονομικός αντίκτυπος για τους διοργανωτές. Φυσικά την τιμητική του σε τέτοια events έχει ο «βασιλιάς» των σπορ, το ποδόσφαιρο. Τρεις από τις σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Euro. Φέτος την τιμητική του έχει το Euro, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Για τον εορτασμό της επετείου λοιπόν, διεξάγεται φέτος σε 12 χώρες ενώ ο τελικός θα γίνει στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Τα τελευταία ματς της φάσης των ομίλων, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Euro, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 19 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ενός από τους 10 ομίλους της κλήρωσης, θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Καθώς για κάθε ομάδα απομένει μόνο ένα παιχνίδι, έχει ήδη διαμορφωθεί μία εικόνα για το ποιες θα πάρουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου το στοίχημα της bwin για το Euro 2020 δείχνει τη Γαλλία, την Αγγλία και το Βέλγιο. Η Γαλλία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αγγλία που θεωρείται η μεγάλη κυρία του ποδοσφαίρου και το Βέλγιο που έφτασε το 2018 στον τελικό του μουντιάλ.

Στη λίστα των διεκδικητών ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία, οι οποίες κατατάσσονται παραδοσιακά στις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης. Βέβαια προς το παρόν ο τίτλος ανήκει τυπικά ακόμα στους Πορτογάλους, οι οποίοι το 2016 σήκωσαν το κύπελλο νικώντας στον τελικό τη Γαλλία. Ο νικητής του Euro 2020 θα αναδειχθεί στις 12 Ιουλίου και μέχρι τότε αναμένονται πολλά ακόμα συναρπαστικά ματς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο