6ο Συνέδριο "Digi.travel EMEA Conference & Expo 2018" | Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2018

Το κορυφαίο συνέδριο για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στον τουρισμό επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά με σημαντικούς ομιλητές και παρουσιάσεις και εστίαση στο χώρο των New Media. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Το Hotel management και η σχέση των New Media και του blogging με την τουριστική βιομηχανία είναι ορισμένα από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες στο Digi. travel EME Conference & Expo 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Hotel (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο).

Το Digi.travel EMEA Conference & Expo 2018 αποτελεί την “ευρωπαϊκή” έκδοση της σειράς συνεδρίων Digi.travel EMEA, διοργανωτής των οποίων είναι η Travel Media Applications. Το φετινό συνέδριο πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά και η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα από την εγχώρια και τη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Μεταξύ των ομιλητών του Digi.travel EMEA Conference & Expo 2018 είναι γνωστά και σημαντικά στελέχη της εγχώριας αγοράς, αλλά και της διεθνούς αγοράς. Εξέχουσα θέση μεταξύ των ομιλητών κατέχει ο David Rutnam, Manager, New Distribution Capability Regional Implementation του IATA, ο οποίος θα αναφερθεί στο φλέγον θέμα του NDC. Ο κ. Rutnam διαθέτει σχεδόν 35 χρόνια εμπειρίας στην αεροπορική βιομηχανία. Αποτελεί εδώ και 13 χρόνια στέλεχος του IATA, ενώ έχει εργαστεί σε επιτυχημένες υλοποιήσεις σε μετάβαση 100% Electronic ticketing (ET) και Bar Coded Boarding Passes (BCBP) και αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι British Airways, Qantas, Air New Zealand και United, κυρίως στον τομέα του IT.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθεί και συζήτηση σε πάνελ με θέμα "Πως να αξιοποιήσουμε τα media, 'παλιά' και 'νέα'", στο οποία θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Θάνος Παπαδημητρίου, παρουσιαστής ταξιδιωτικής εκπομπής, Τίτη Βελοπούλου, δημοσιογράφος και Blogger, Dousiscom, Elena Sergeeva, διευθύνυσα σύμβουλος και ιδρύτρια Passion for Greece, Χρήστος Νέζος, δημοσιογράφος και Χάρης Μπρουσαλιάν, Sales & Marketing Manager Greek Travel Pages.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα "Bloggers & Media" όπου ο κ. Δημήτρης Σερίφης CEO της Nelios θα αναφερθεί στα New Media στην ομιλία του με τίτλο "Bloggers & media: ευχή ή/και κατάρα;".

Ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και η ομιλία του κ. Αλέξαδρου Δαρδούφα, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στη στρατηγική yield management σε επίπεδο προορισμού, ο οποίος θα παρουσιάσει το project του "Kubic Smart Hotel" - από το πως ξεκίνησε η ιδέα μέχρι και την υλοποίηση της. Η καινοτόμα αυτή ιδέα του Kubic Hotel είναι μοναδική στην ελληνική πραγματικότητα, αποτελώντας έτσι το πρώτο και μοναδικό smart hotel στη χώρα μας. Θα γίνει ανάλυση για τις επιθυμίες του νέου πελατειακού κοινού, τις δυσκολίες και τις προσκλήσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, ενώ θα δοθεί έμφαση, φυσικά, στο ρόλο της τεχνολογίας.

Επιπλέον, η κα Μάγκυ Κοντού, συνιδρύτρια και Head of Operations της εταιρείας SimpleApps, θα παρουσιάσει το "Tourismart", μία all-in-on mobile εφαρμογή για τα ξενοδοχεία.

Τέλος, ο δρ. Δημήτρης Κούτουλας θα σκιαγραφήσει στην ομιλία του "Losing the strategic perspective: The fragmentation of online and offline marketing" τη σημασία του ολοκληρωμένου σχεδιασμού μάρκετινγκ και θα καταδείξει πώς αυτός θα βοηθήσει μια τουριστική επιχείρηση να επιτύχει τους στόχους της στην αγορά και να αξιοποιήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο το κονδύλι του μάρκετινγκ.

"Φέτος το συνέδριό μας θα εστιάσει στο δημοσιογραφικό χώρο και συγκεκριμένα στο πως μπορεί να αξιοποιήσει ο τουριστικός κλάδος τα media. Θεωρούμε ότι στις μέρες μας, με την τρομακτική ανάπτυξη των new media (bloggers, influencers κ.λπ.), αλλά και τη μεγάλη απήχηση της τηλεόρασης και των παραδοσιακών Μέσων, έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση στον τουριστικό κλάδο ως προς την αξία που μπορεί το κάθε Μέσο να αποδώσει στους πελάτες", επισημαίνει η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της Travel Media Applications.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 15:08

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia