Night Swapping η νέα μόδα για δωρεάν διαμονή σε όλο τον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινήστε να φιλοξενείτε σήμερα ταξιδιώτες από όλα τα μέρη του κόσμου στο εξοχικό σας ή στο σπίτι σας. Για κάθε νύχτα που θα φιλοξενήσετε κάποιον θα κερδίσετε μια νύχτα φιλοξενίας οπουδήποτε στον κόσμο.

[iframe width=”650″ height=”380″ src=”https://www.youtube.com/embed/izAxesJpBYg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η φιλοσοφία του Night Swapping είναι η δημιουργία κοινοτήτων όπου τα μέλη καταχωρούν το κατάλυμά τους δηλαδή το σπίτι, το διαμέρισμα ή το εξοχικό τους, το οποίο είναι διατεθιμένοι να το παραχωρούν δωρεάν για διαμονή σε άλλα μέλη της κοινότητας. Φιλοξενείς δηλαδή όποιον σου το ζητήσει και απο αυτό κερδίζεις δικαίωμα να επιλέξεις κι εσύ που θα μείνεις δωρεάν, σε σπίτι κάποιου άλλου μέλους της κοινότητας.

Ο σκοπός του ταξιδιού σου δεν έχει σημασία, μπορεί να κάνεις διακοπές ή να επισκευθείς μια πόλη 2-3 μέρες για δουλειές.

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, χρειάζεται να γίνεις μέλος κάποιας τέτοιας κοινότητας (και μέσω facebook) και να καταχωρίσεις το κατάλυμα σου με πληροφορίες για το πόσα άτομα μπορεί να φιλοξενηθούν, σε ποια περιοχή βρίσκεται, το στυλ της διακόσμησης κλπ. και μερικές φωτογραφίες εσωτερικά και εξωτερικά.

Όταν φιλοξενήσεις κάποιους συλλέγεις αντίστοιχες μέρες ή νύκτες πιο συγκεκριμένα για διαμονή που μπορείς να τις εξαργυρώσεις επιλέγοντας το σπίτι κάποιου άλλου μέλους. Αυτός που θα επιλέξεις μπορεί βέβαια να αρνηθεί για το διάστημα που θα ήθελες εσύ αλλά υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας ώστε να φτιάξετε το πρόγραμμά σας ή να διαλέξετε κάποιο άλλο μέλος.

Συνήθως ο χρόνος παραμονής είναι 2-3 μέρες αλλά πιθανόν κάποιοι να έχουν δυνατότητα παραχώρησης και για μεγαλύτερα διαστήματα.

Εμείς το βρήκαμε ενδιαφέρον γιατί:

  • είναι ένας τρόπος να επισκευθείς μέρη που θα ήθελες κερδίζοντας αρκετά χρήματα που θα πλήρωνες για ξενοδοχείο.
  • μπορείς να αξιοποιήσεις το σπίτι που διαθέτεις εάν είναι κενό ή εαν λείπεις κάποια διαστήματα

Βέβαια πρέπει να έχεις τους χώρους σου καθαρούς και μάλλον δεν πρέπει να έχεις αντικείμενα μεγάλης αξίας. Υπάρχει και διαδικασία αξιολόγησης και για τον φιλοξενούμενο και για τον ιδιοκτήτη.

Στην αναζήτηση που κάναμε βρήκαμε και στην Ελλάδα διαθέσιμα δωμάτια σε Αθήνα, Χαλκίδα, Σκύρο, Χανιά κ.α.

 

{facebookpopup}

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο