Μία νέα συνεργασία ξεκινάει στην Τρίπολη με τη δημιουργία του νέου τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία νέα συνεργασία ξεκινάει στην Τρίπολη με τη δημιουργία του νέου τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης ανάμεσα στον ΚΟΑΤ και τη σχολή χορού Dance point.

Για αυτήν την νέα δραστηριότητα μίλησε η πρόεδρος του KOAT κα. Χριστίνα Καλάθα και η υπεύθυνη της σχολής σύγχρονου χορού και μπαλέτου Dance point κα. Δέσποινα Mπαμπά.

Η κα. Καλαθά ανέφερε ότι ξεκινάνε οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα κολύμβησης του ΚΟΑΤ.

Φέτος θα υπάρξει και μία νέα στρατηγική συνεργασία με τη σχολή χορού dance point στην οποία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένας συνδυασμός αθλήματος και τέχνης. Αποτελείται από κολυμβητικά στυλ φιγούρες και χορογραφίες. Είναι ένα απαιτητικό άθλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με το μπαλέτο και το χώρο. Συνδυάζει της τεχνικές κολύμβησης με την καλλιτεχνική έκφραση, γεγονός που το καθιστά μια απόλυτη διασκεδαστική ενασχόλησή.

Απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας έξι ετών και άνω, τα οποία έχουν επιμονή, υπομονή και τους αρέσει η καλαισθησία. Επειδή το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης απαιτεί αφοσίωση και συστηματική προσπάθεια, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι συνεπής στις προπονήσεις τους.

Τα οφέλη για τα παιδιά ειναι:

Βελτιώνεται η αντοχή, η δύναμη, η ευλυγισία και η καρδιοαναπνευστική ικανότητα.

Ενισχύεται η δημιουργικότητα στην κίνηση, ικανότητα έκφρασης και ο συντονισμός των κινήσεων.

Καλλιεργείται η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και η συνεργασία.

Ο συνδυασμός κολύμβησης και μπαλέτου συνιστά ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα χωρίς τραυματισμούς.

Τα παιδιά προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα από μιάμιση ώρα στο δημοτικό κολυμβητήριο και μία φορά την εβδομάδα κάνουν μπαλέτο στη σχολή χορού dance point που βρίσκεται στην οδό Δημητρακοπούλου 30.

Οι εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 17.30 έως 19.30 και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 698 4148916.

Στη συνέχεια η κα. Δέσποινα Μπαμπά ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχει η δική της σχολή σε αυτό το εγχείρημα.

Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με τον ΚΟΑΤ. Είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αναδείξουμε το κολυμβητήριο και το χορό. Να ξεκινήσουμε ένα καινούριο άθλημα που στην ουσία είναι ένας συνδυασμός αθλήματος και τέχνης. Εμείς έχουμε το μέρος της κίνησης και του χορού περισσότερο. Τα παιδιά θα έρχονται στο κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα και μία φορά την εβδομάδα θα ασκούνται στη σχολή με μπαλέτο.

Επειδή συγχρονισμένη κολύμβηση είναι αρκετά απαιτητική και θέλει δύναμη ευλυγισία και εναρμονισμένες κινήσεις και έντονη μουσικότητα, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό το μέρος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανανέωση του δυναμικού των προπονητών στον ΚΟΑΤ συνδυάζοντας τους έμπειρους προπονητές που βρίσκονται στο σύλλογο, με νέα πρόσωπα που ενσωματώθηκαν φέτος στην προπονητική ομάδα.

Δείτε εδώ video 

synxronismeni kolimbisi1

synxronismeni kolimbisi2

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο