Σε μια εφιαλτική βραδιά (Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Αστέρα, τον οποίο φιλοδώρησε με πέντε γκολ και βρίσκεται με τα… 2 πόδια στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς οι Μπράουν Ιντέγε (2 γκολ), Κώστας Φορτούνης (2 γκολ) και Τζίμι Ντουρμάζ (3 ασίστ).

 

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και έχασε μία σημαντική ευκαιρία με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Έλληνας άσος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κώστας Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Τελικά, στο 13′ τα κατάφεραν, με σκόρερ τον Μπράουν Ιντέγε. Ο Αρτούρ Μαζουακού έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Νιγηριανός με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (25′-28′).

Αρχικά, ο Στέφανος Καπίνο αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ρασίντ Χαμντανί, ενώ τρία λεπτά αργότερα είπε εκ νέου “όχι” σε δυνατό σουτ του Ματίας Ιγκλέσιας. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρέθηκαν μία “ανάσα” από το 2-0 στο 39′, όταν ο Ιντέγε έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε ο Νιγηριανός στο 39′, το κατάφερε δύο λετπτά αργότερα. Ο Τζίμι Ντουρμάζ έβγαλε τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ιντέγε, κι αυτός με όμορφο πλασέ νίκησε τον Θεοδώροπουλου για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Με γκολ. Στο 50′, ο Ντουρμάζ με τη δεύτερη προσωπική ασίστ του, έβγαλε τον Φορτούνη τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο και ο Έλληνας άσος δεν λάθεψε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 3-1 στο 53′, αλλά η κεφαλιά του Φακούντο Μπερτόγλιο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, μετά από παρεμβολή και του Καπίνο. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και στο 64′, σε ένα… deja vu, ο Ντουρμάζ έστρωσε στον Φορτούνη, κι αυτός με τρομερό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Αστέρα.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, χτύπησαν στην κόντρα επίθεση και διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 στο 79′, όταν ο Φελίπε Πάρντο μιμήθηκε τον Φορτούνη και μ’ ένα άπιαστο σουτ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της ομάδας του.

MVP

Ο Τζίμι Ντουρμάζ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και με τις τρεις ασίστ που μοίρασε μετατράπηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο Σουηδός άσος πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση, από την οποία έλειψε μόνο το γκολ.
Αδύναμος κρίκος

Το αμυντικό δίδυμο του Αστέρα, Γκοϊάν-Σανκαρέ αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στους ταχύτατους και δραστήριους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού. Οι δύο έμπειροι άσοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να χαλιναγωγήσουν τους αντιπάλους τους, με τα… γνωστά αποτελέσματα.
Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης εκμεταλλευόμενος τα σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του Αστέρα. Οι Αρκάδες αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, καθώς πέρα από ένα τετράλεπτο στο πρώτο μέρος και το δοκάρι στο 53′ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Στέφανο Καπίνο. Όσον αφορά στους γηπεδούχους, χτύπησαν στην κόντρα επίθεση, έχοντας σε τρομερή βραδιά όλα τα επιθετικά όπλα τους (Φορτούνης, Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ).
Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Καπίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74′ Μανιάτης), Φορτούνης (71′ Φουστέρ), Ντουρμάζ (80′ Κολοβός), Πάρντο, Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι (67′ Κιτοκό), Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Στανισάβλιεβιτς (46′ Μπερτόγλιο), Γιάννου.

contra.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο