Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε καθαρό διπλό στο AEL FC Arena (3-0) video

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 0-3

Ο Αστέρας Τρίπολης πήγε με… φόρα από το 4-0 επί του Πανθρακικού στη Λάρισα και παρότι απειλήθηκε από την ΑΕΛ, έκανε το μεγάλο βήμα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, «καθαρίζοντας» με 3-0 την πρόκριση από το πρώτο ματς.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/rrTx9Ev6xpk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

Η ΑΕΛ είχε τις φάσεις, ο Αστέρας την ουσία και τα γκολ. Στις τρεις αξιόλογες φάσεις που είχαν οι Αρκάδες σημείωσαν και ισάριθμα τέρματα, με τους «βυσσινί» να χάνουν απλά τις ευκαιρίες, αλλά να μην μπορούν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Πρωταγωνιστής ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έβγαλε την ασίστ και στα τρία τέρματα, στο πρώτο στον Γιαννούλη, στο δεύτερο στον Φούντα και στο τρίτο στον Μούκαμ.

Ο «Μοριάς» πήγε στη Λάρισα με κεκτημένη ταχύτητα από την «τεσσάρα» επί του Πανθρακικού και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την επόμενη εβδομάδα, την οποία μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία.

Μία φάση και γκολ ο Αστέρας

Νευρικό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο AEL FC Arena, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά και τις φάσεις να είναι ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες, ενώ είχαμε πολλούς τραυματισμούς.

Στο 6′ ο Κοντοχρήστος απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Θεοδωρόπουλο να μην μπορεί να μπλοκάρει και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «βυσσινί» ζήτησαν πέναλτι. Ο Σανκαρέ έκανε λάθος στο πίσω γύρισμα, ο Μπόγιοβιτς μπήκε στη φάση κι έπεσε στην περιοχή σε διεκδίκηση με τον Αλόκο, που χρησιμοποίησε το χέρι του, όμως δε φαίνεται ξεκάθαρα αν υπάρχει παράβαση.

Πάντως, ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το ματς, τη στιγμή που ο Αστέρας δεν μπορούσε να βρει χώρους, υπόδειξη που έκανε και σε άλλη μία φάση, στην οποία στο ριπλέι φάνηκε ο Σανκαρέ να πατάει τον Πάτο. Ωστόσο, στη μία φάση που βρήκε χώρο ο σύλλογος της Τρίπολης άνοιξε και το σκορ.

Ο Παπαδόπουλος έδωσε αριστερά στον Γιαννούλη και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη και εν συνεχεία στα δίχτυα. Τέρμα που αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους από το 25 και μετά, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την τεράστια ευκαιρία στο 33′.

Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Μπόγιοβιτς να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και την μπάλα να περνάει χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Γεγονός που έκανε τον Βεργέτη να φωνάξει στους παίκτες του να βγουν μπροστά και να μη μείνουν πίσω.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, πέραν των περαιτέρω τραυματισμών, με το σουτ του Μπόγιοβιτς στο 38′, το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Αρκάδων και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοντοχρήστου στο 44′, που πέρασε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ίδιο σκηνικό και 0-2

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Αστέρα να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο. Ευκαιρίες η Λάρισα, γκολ ο Αστέρας!

Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο, όπως ολοκλήρωσαν το πρώτο, ήταν καλύτεροι και στο 51′ ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπόγιοβιτς, ύστερα από σέντρα του Μπουντόπουλου από δεξιά, ενώ στο 58′ ο Μαρουκάκης είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να σταματάει το πλασέ του στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα στη δεύτερη φάση που είχαν σε όλο το παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος πρωταγωνίστησε εκ νέου, καθώς έδωσε και πάλι την ασίστ, αυτή τη φορά για τον Φούντα, ο οποίος χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια (ο Καβουσάκης απέκρουσε το πρώτο πλασέ του) για να σκοράρει και να δώσει… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Παρά ταύτα, η ΑΕΛ είχε και πάλι τα ηνία, αλλά δεν απείλησε, με τον Αστέρα να το επιχειρεί αυτό με κάποια σουτ από το 70′ και μετά, όπως αυτά των Τσοκάνη, Μούκαμ.

Τρίτο στην εκπνοή

Ο τελευταίος ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το τελικό 0-3 στο AEL FC Arena. Στην ασίστ ήταν και πάλι ο Παπαδόπουλος, που πέρασε ωραία την μπάλα για τον Μούκαμ, παρά το ότι ήταν υπό πίεση από δύο παίκτες, με τον τελευταίο να πλασάρει ιδανικά τον Καβουσάκη.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Αστέρας πήρε σημαντικό πρόβαδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου κάνοντας τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την επόμενη Τετάρτη (13/1).

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69′ Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (75′ Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57′ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23′ Χαμντανί), Κουρμπέλης (79′ Τορμένα), Δημούτσος (46′ Φούντας), Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος.

gazzetta.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο